La candidata a cònsol major del Partit Socialdemòcrata i Independents (PS+I), Carol Cureau, va reivindicar ahir, durant el míting de campanya, un “canvi de maneres de fer i de persones”.

Cureau, que va carregar contra la gestió comunal portada a terme durant els últims mandats, es va comprometre a governar de manera “propera, transparent i al servei dels ciutadans”.
L’últim gran acte de campanya del PS+I, que va aplegar una quarantena de persones a la sala d’actes de Les Fontetes, va començar amb la intervenció del número 14 de la llista, Manel Fernández, amb l’objectiu de simbolitzar que “volem treballar per vosaltres, cadascú de nosaltres”, i que la candidatura vol donar “una mirada jove” a totes les polítiques.
La candidata a cònsol menor, Myriam Avellana, va agafar el relleu de Fernández parlant també de polítiques socials, i va assegurar que “el benestar i la cohesió social estan al centre de les nostres preocupacions”. “Pensem que la missió de l’equip comunal és aconseguir la millora de la qualitat de vida de tots els ciutadans”, va assegurar Avellana, que es va comprometre a promoure la conciliació de la vida familiar i laboral i a estar atents a “les dificultats dels nostres ciutadans”. Abans de donar pas a la cap de llista, va concloure que “només amb una cònsol del PS les finances tenen solució, sobre la base de la defensa de l’interès general”.
“Ens mereixem un canvi”, va assenyalar la candidata a cònsol major a l’inici de la intervenció. “Ciutadans Compromesos i Moviment Massanenc són el continuisme del que no funciona ni funcionarà mai”, va prosseguir Cureau, que va recorda que “43 milions d’endeutament és el seu llegat”. En aquesta línia, la candidata massanenca va concloure que les altres dues candidatures “han demostrat que no tenen solucions, i les seves propostes endeutaran encara més el Comú”.
Com ja havia fet en el debat electoral de dimecres, Cureau va criticar les polítiques que suposen “beneficis per a uns i deute per a tots”, i va criticar algunes de les decisions preses per la corporació massanenca en els últims mandats. “Han hipotecat els aparcaments de la Massana i ara el Comú no pot decidir en 50 anys noves polítiques d’aparcaments”, va assenyalar la cap de llista, que va recordar també que “el lloguer del poliesportiu de l’Aldosa ens costa 800 euros a l’any”.
Així mateix, la candidata a cònsol major va afirmar que per rebaixar els 26 milions d’euros de deute a EMAP “cal decisions valentes” i va apostar per “canviar el model i canviar la direcció d’EMAP i Vallnord, ja que  preferim prescindir de dues persones que arriscar el futur de 500 treballadors”.
Cureau va concloure que, en el cas que guanyi les eleccions, governarà “en favor de la ciutadania i no dels mercats” i comptarà amb la ciutadania perquè participi en “les grans decisions del Comú”. “Només amb un canvi de persones els problemes del Comú tenen solució”, va sentenciar la candidata com a reivindicació per demanar el vot dels massanencs.