Diari digital d'Andorra Bondia

DA estén la mà al PS perquè hi hagi pacte sobre la CASS


Escrit per: 
Agències / N. N.

“Una actitud constructiva i de mà estesa.” Aquesta és la resposta de Demòcrates per Andorra (DA) a la demanda del PS de fer una reunió prèvia abans de començar a negociar el pacte d’Estat sobre la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) davant de les diferències que s’han constatat entre totes dues formacions.

“Entenem que és una qüestió en què hauríem d’anar junts perquè és cabdal per a Andorra”, va explicar el secretari general de DA, Carles Torralba.
Les dues formacions presents al Consell General han insistit des de l’inici de la legislatura en la necessitat que els canvis que s’introdueixin en aquesta matèria siguin consensuats, igual que va passar amb la llei en vigor. El PS es va desmarcar, però, d’aquesta posició en una reunió del comitè directiu que va tenir lloc dimarts en entendre que la postura de DA en aquest àmbit s’allunya del model que caracteritza l’Estat del benestar.
El partit en el Govern considera que totes les qüestions es poden tractar en les reunions que s’han de fer a partir d’ara, la primera de les quals és prevista per al dia 2 de febrer. “Per pactar es necessita tenir divergències, perquè si estiguéssim al cent per cent d’acord no faria falta cap pacte. Una taula serveix precisament per acostar posicions i estem disposats a parlar absolutament de tot”, va argumentar ahir Torralba, tot just abans de la reunió del comitè executiu de DA.
Els demòcrates creuen que la situació econòmica de la CASS és cada dia més complicada i per això cal accelerar la negociació per enllestir la reforma que faci possible que el model de seguretat social sigui sostenible. A més, consideren que el sistema de pensions “és del tot inviable”. “No és bo tancar la porta abans de començar a parlar. El temps avança i el dèficit cada vegada és més gran. Davant d’aquesta situació no ens podem estar aturar-nos a fer reunions preparatòries i esperem que la que hi ha el dia 2 sigui definitiva i ens puguem asseure per tirar endavant aquesta llei”, va explicar Torralba.
D’altra banda, el comitè executiu de DA va analitzar ahir el full de ruta del Govern pel que fa a l’obertura econòmica, amb la presència del cap de Govern i els ministres d’Economia i Exteriors. El projecte del Govern “és l’únic camí viable” per rellançar l’economia, segons afirma DA en un comunicat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte