Diari digital d'Andorra Bondia
Mònica Bonell
Mònica Bonell

DA inclou entre les “prioritats” la reforma del reglament del Consell


Escrit per: 
Julià Rodríguez/Foto:M.T.

El grup parlamentari demòcrata és partidari de posar sobre la taula, en el nou període de sessions que s’iniciarà després de l’estiu, la reforma del reglament de funcionament del Consell General. Així ho va explicar ahir la subsíndica general, Mònica Bonell, en la roda de premsa per donar compte del contingut de la reunió de la junta de presidents del juny, que havia tingut lloc a la tarda.
Aquest és un tema recurrent que s’ha anat ajornant al llarg dels últims anys. Així, el mateix síndic general, Vicenç Mateu, s’ha referit en diferents ocasions a la necessitat de procedir a la reforma del reglament de la cambra legislativa i la qüestió també ha estat objecte de debat en diverses reunions de la junta de presidents. I ahir la subsíndica general s’hi va referir de nou a preguntes dels mitjans de comunicació, recordant que per fer-ho s’han de posar d’acord totes les forces parlamentàries. El fet que hi hagi aspectes que no estan prou regulats per a l’actual funcionament de la institució aconsella fer una revisió del text. De moment, el que és clar, així doncs, és que el grup parlamentari de Demòcrates per Andorra (DA) considera que la modificació del reglament és “una de les seves prioritats de cara al proper període de sessions”. 
En la reunió d’ahir de la junta de presidents es va acordar convocar una nova sessió de control al Govern  per al dia 16 de juny, que començarà a dos quarts de deu del matí tenint en compte que es preveu, com és habitual, un bon nombre de preguntes dels grups de l’oposició. Així mateix, abans de les vacances parlamentàries s’ha fixat una sessió ordinària per al dimarts 28 de juny. De moment formaran part de l’ordre del dia d’aquesta sessió les liquidacions de comptes del 2014 i el  projecte de llei de revocació definitiva de la Universitat de les Valls, tot i que s’hi podrien incloure també la de tinença d’animals i de qualitat de l’ensenyament superior en cas que la seva anàlisi s’hagi enllestit.
També en la reunió d’ahir es van elegir les comissions legislatives competents per treballar en els projectes de llei de creació del col·legi oficial de tècnics ortopèdics i de modificació de l’INAF, que correspondran a la d’Interior i Finances, respectivament. A banda, Bonell va informar també que ja està a punt l’informe de la comissió tècnica de traspàs del servei d’Emissions, tot i que no en va explicar detalls a l’espera que el rebin ara tots els grups parlamentaris.

Visita al Consell General 

El síndic general, Vicenç Mateu, va rebre divendres el portaveu del Grup Popular al Parlament d’Àustria, Reinhold Lopatka, que també es va trobar posteriorment amb el president i el vicepresident de la comissió legislativa de Política Exterior, Carles Enseñat i Carles Naudi d’Areny-Plandolit. Lopatka va visitar la cambra acompanyat per l’ambaixador d’Àustria, Peter Huber. Durant la trobada es van analitzar temes d’actualitat que afecten Europa en general i els dos països en particular, segons es va informar des del Consell. Enseñat i Naudi van mostrar als visitants el nou hemicicle i la Casa de la Vall.

Junta de president
Mònica Bonell
reglament del Consell General

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte