Diari digital d'Andorra Bondia

DA preveu estalviar 4 milions amb la rebaixa de salaris i altres mesures


Escrit per: 
Agències / Foto: M. M.


La candidatura de Demòcrates per Andorra d’Andorra la Vella va presentar les deu mesures d’urgència que es posaran en marxa durant els cent primers dies de mandat amb la voluntat de reactivar econòmicament la parròquia.

El candidat a cònsol major, Carles Torralba, va destacar que amb la rebaixa dels sous dels cònsols i consellers, la supressió de la figura del conseller a ple temps i la reducció de càrrecs de confiança, a més de la revisió de la “despesa innecessària”, s’aconseguirà un estalvi de, com a mínim, 4 milions d’euros, 2,4 en béns corrents i 1,6 en salaris. Torralba també va destacar la necessitat de coordinar-se amb el Govern per dinamitzar el Servei d’Ocupació.
A més, Torralba va explicar que també suprimiran les targetes de crèdit a càrrec del Comú de tots els càrrecs de la corporació, de manera que les despeses siguin assumides pels consellers i després es justifiquin amb una factura.
La dinamització del Servei d’Ocupació també és una de les prioritats de DA per reactivar econòmicament la parròquia. El candidat a cònsol major va explicar que cal una millor coordinació entre el Comú i el Govern, de manera que s’estableixi “un pont entre les dues administracions” per respondre a les necessitats dels empresaris. Així, també crearan una borsa de treball perquè els joves puguin fer pràctiques el cap de setmana o en períodes de vacances a les empreses de la parròquia.
A més, Torralba va recordar que el seu programa preveu la possibilitat d’estudiar l’aplicació d’exempcions fiscals per a les empreses que contractin desocupats. En aquest sentit, el número dotze de la candidatura, Àlex Terés, va apuntar que cada dia es registra un aturat i mig.
D’altra banda, Torralba va assenyalar que la lluita contra l’incivisme també serà una de les prioritats, i per aquest motiu, amb la participació dels veïns, volen fer una diagnosi de l’estat de la neteja als barris per poder així aplicar un pla integral d’actuació. La llista de prioritats també inclou l’inici de contactes amb el ministeri de Cultura de Rússia per agermanar-se amb una ciutat d’aquest país.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte