Sí, Demòcrates és responsable de la situació actual. També de la part positiva. Així ho ha volgut remarcar el president del grup parlamentari, Jordi Jordana, després de repassar diversos indicadors econòmics que “van a l’alça”, i de recordar que el salari mínim també ha augmentat, que s’ha sortit de la llista de paradisos fiscals i s’ha implementat el sistema tributari.

En aquest sentit, ha reconegut que el creixement demogràfic -que s’explica pel creixement de l’activitat econòmica- “ha comportat disfuncions i problemàtiques que cal corregir”, però aquest creixement també ha permès l’inici de la creació del parc públic d’habitatge de lloguer i la gratuïtat del transport públic, entre d’altres.

En relació a la problemàtica de l’habitatge, Jordana ha assegurat que “mai s’havia implementat un programa tan extens i intens en aquest àmbit”, i ha demanat paciència doncs “les mesures no són d’impacte immediat”. Però tot i que “sembla prudent i assenyat no comprometre’s a un calendari per aixecar les mesures d’intervenció”, però creu que s’arribarà al 2027, quan s’acabin les pròrrogues forçoses, amb una situació on les tensions entre l’oferta i la demanda estiguin equilibrades i es puguin evitar noves mesures intervencionistes.

“No puc deixar de tractar un tema transcendental”, com és el de la Unió Europea, ha continuat Jordana després de reconèixer que cal treballar una modificació de la Llei d’Ordenament General, Territori i Urbanisme (LOGTU) i també en la reforma del sistema de pensions. L’acord d’associació “és el que més s’assembla a un full de ruta i model de país  per als propers anys”, i entén que pugui generar dubtes vista la dimensió i transversalitat de l’acord. Però “la realitat no canviarà” i el continent i el projecte “continuarà sent el nostre marc de referència i Andorra sempre necessitarà un marc estable de relació amb la UE”.