Demòcrates per Andorra és partidari que hi pugui haver incentius fiscals per a aquelles empreses que destinin diners a patrocinis esportius, culturals i, fins i tot, en el cas d’associacions sense ànim de lucre i ONG. Així ho va confirmar el conseller general demòcrata Marc Ballestà, que va emmarcar aquesta possibilitat en la reforma que es vol dur a terme de la Llei de l’impost de societats.
En aquest sentit, Ballestà, que va assegurar que el marc tributari “no s’ha de veure com una cosa estanca ni com una llei gravada a la pedra”, sinó com “una eina per donar resposta a la situació que viu el país i que s’ha d’adaptar a la realitat de cada moment”, va destacar que “des del Govern i el grup parlamentari estem treballant en aquesta direcció” i va remarcar que la voluntat és “poder fer aquesta revisió i modificació en el que queda de legislatura”. 
No obstant, va continuar el conseller general demòcrata, “seran els terminis parlamentaris i el ritme de treball de la resta de lleis” que ja són a tràmit els que condicionaran que es pugui tirar endavant aquesta reforma, tot i que sí que en el que queda de legislatura s’ha de fer com a mínim “aquesta anàlisi i veure els canvis” que cal introduir en l’impost de societats.
Ballestà va recordar que les deduccions de l’impost es van implantar “en un moment de crisi econòmica molt important” i que, per aquest motiu,  es buscaven incentius per activar sectors com el de la construcció, perquè les empreses invertissin en noves infraestructures o  per facilitar la contractació en un moment en què  hi havia més de mil persones a Ocupació. Avui en dia, però, “la situació és totalment diferent”  i, després de “quatre anys amb creixements econòmics i també amb un creixement del nombre  d’assalariats”, Ballestà va considerar que ha arribat el moment de replantejar aquestes qüestions, cosa que “no vol dir eliminar les deduccions”. 
Així, el parlamentari demòcrata va destacar, com a exemple, que, si fins ara es subvencionava qualsevol contractació indefinida que es pugui fer, ara “potser caldria plantejar que s’incentivin les contractacions que es puguin fer de gent jove o de gent gran, que són els col·lectius amb més dificultats per poder trobar feina”. Al marge de replantejar deduccions, Ballestà va destacar que també se’n poden crear de noves, i va reiterar que DA “creu fermament que cal donar la possibilitat que les subvencions que es facin per temes de patrocini esportius o culturals o a nivell d’associacions i ONG puguin tenir un incentiu fiscal per fer que les empreses s’involucrin més en aquest aspecte”.

Reunió amb els sindicats per les esmenes al text de funció pública

El grup parlamentari demòcrata es reunirà aquest migdia en seu parlamentària amb els representants dels sindicats de l’Administració amb qui abordarà el projecte de llei de la funció pública. 
En la trobada, que tanca la ronda de reunions que els representants sindicals han mantingut amb les diferents formacions polítiques, s’abordaran les esmenes que, d’acord amb el treball fet amb l’executiu, presentaran els demòcrates al text i que recullen els acords assolits en les diferents reunions entre els representants dels treballadors públics i la ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega. 
Així mateix, els sindicats aprofitaran la reunió per exposar al grup parlamentari que dona suport al Govern els motius pels quals no estan d’acord amb la reforma de la funció pública impulsada per Descarrega,  així com amb el procediment que s’ha seguit fins que aquest text ha arribat a tràmit parlamentari al Consell General.
Tot i que l’executiu i el grup ja han treballat les esmenes que s’incorporaran al projecte de llei, i tal com va avançar el conseller general demòcrata Marc Ballestà, des del grup no es descarta la possibilitat de poder acceptar alguna de les propostes que es facin des de les organitzacions sindicals,  sempre que “no desvirtuïn el text ni els objectius pels quals s’ha fet aquesta reforma”.
“Som els primers a buscar que el text final que en resulti sigui el millor que es pot obtenir i, si les millores venen de les aportacions dels mateixos  sindicats o dels altres grups parlamentaris, el grup demòcrata no té cap inconvenient a poder-les incorporar al text”, va assegurar Ballestà, que va negar que no s’hagi volgut escoltar ni dialogar amb els sindicats.