“La diplomàcia econòmica és una prioritat.” Així ho va dir ahir l’ambaixadora francesa, Ginette de Matha, en el seu discurs amb motiu de la celebració de la Festa nacional de França, el 14 de juliol. D’aquesta manera es referia a la necessitat de treballar perquè França sigui més present a Andorra en l’àmbit econòmic. I és que, tal com va manifestar De Matha, en aquests moments, tot i que Andorra ha mostrat la voluntat d’obrir-se a les inversions franceses, “França tan sols representa una cinquena part de les importacions del Principat”, motiu pel qual va considerar que encara “hi ha feina a fer per millorar les coses”.
En la celebració a l’ambaixada francesa del 14 de juliol, amb la tradicional recepció que s’ofereix als jardins de la legació diplomàtica, hi va haver any més una nombrosa assistència de  la colònia francesa i d’autoritats polítiques de totes les parròquies. L’acte va servir per posar de manifest, una vegada més, les excel·lents relacions existents entre tots dos països en diversos àmbits. Aquest any, però, hi ha hagut un motiu més d’última hora que ha posat en relleu encara més la bona col·laboració entre els dos estats, com és el fet que s’hagin iniciat els tràmits a l’Assemblea Nacional per a la ratificació del conveni de doble imposició. De Matha va esmentar en la seva intervenció que el procés va començar l’11 de juny i prossegueix el seu curs, i el cap de Govern, Antoni Martí, per la seva part, va destacar la importància que el conveni ja estigui a tràmit, tot i que, segons va voler recordar, “molta gent pensava que no seria possible”. Martí va aprofitar, a més, per anunciar que “hi haurà poc descans aquest estiu, perquè l’objectiu és anar avançant per poder signar un conveni de no doble imposició amb el Regne d’Espanya”. 
De Matha va remarcar la voluntat expressada per Andorra d’obrir-se en l’àmbit econòmic, així com d’avançar en el camí de la transparència i les reformes, i la voluntat d’obrir-se cap a Europa. Un camí que es pot fer, segons va afegir, preservant “la identitat d’aquest país, que disposa d’un patrimoni remarcable, i, sobretot, d’una gran riquesa humana”.
L’ambaixadora de França va  esmentar també en el seu discurs els importants acords bilaterals signats darrerament entre tots dos països, com el relatiu a la cooperació en matèria policial i duanera i el referent a l’educació.  En relació amb l’ensenyament, De Matha va assenyalar que França inverteix cada any 25 milions per mantenir el sistema francès, un esforç que es veu recompensat pels estudiants. En aquest sentit, va recordar que entre el 96,5% i el 100% dels estudiants del Liceu Comte de Foix, depenent de les sèries, han aprovat enguany el baccalauréat. A banda, segons va dir, més del 83% dels estudiants han decidit prosseguir els seus estudis superiors a França.
La representant diplomàtica va destacar també la importància de la presència de la cultura francesa, àmbit en què va remarcar la tasca de l’Aliança Andorrano-francesa a l’hora de posar en marxa nous projectes aquest any i el 2015. Martí va destacar també, com un altre exemple de la cooperació bilateral, la millora de les carreteres d’accés a Andorra i en concret el desdoblament a Acs i altres ciutats, que permetrà reduir  20 minuts el  viatge cap a Andorra.