Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general Carine Montaner.
La consellera general Carine Montaner.

Debat absurd o secretisme?


Escrit per: 
M. P. / FOTO: Consell General

La tensió entre el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, i la consellera general no adscrita, Carine Montaner, és coneguda, i per tant no és estrany que ahir, en la comissió legislativa de sanitat, l’enfrontament es tornés a fer evident. 

Montaner va atacar en la primera intervenció. Paraula per paraula va repetir la pregunta llançada en la darrera sessió de Consell General sobre la diferència de sensibilitat de les proves TMA i PCR, tot apuntant un possible excés de detecció de positius al Principat per la tècnica utilitzada. Benazet, però, no va voler entrar al joc. “No entraré en una discussió científica”, va etzibar-li, assegurant que “si tot fossin falsos positius no tindríem 17 persones a l’UCI”. Per això la va convidar a fer-li la mateixa pregunta per escrit per rebre resposta. La consellera va insistir, criticant “el secretisme” sobre la qüestió i afirmant que hi ha pacients amb una TMA positiva que han donat negatiu en una prova PCR en un laboratori privat. “És un debat absurd, el que està dient no s’aguanta”, li va rebatre Benazet. I a la festa ahir s’hi va unir la consellera demòcrata Mònica Bonell. No forma part de la comissió, però hi va assistir, i en el torn de paraula més que preguntar va disparar amb bala contra Montaner, a qui va acusar de “faltar al respecte” a professionals que es dediquen “amb cos i ànima” a atendre els pacients, i també a tots els malalts que estan a casa. L’estirada d’orelles va ser aturada pel president de la comissió, Jordi Font, que  va recordar a Bonell la necessitat de preguntar. Feta la pregunta pertinent, Bonell va desaparèixer de la sala.

Montaner no va trigar a retreure-li que “llanci la pedra i marxi”, i es va demanar: “fer una pregunta és faltar al respecte?” El debat amb Benazet va continuar i aquest la va convidar a fer “una anàlisi de consciència” i a “sumar-se al que és evident i al que diu la ciència. Encara hi és a temps”. Per segona vegada Font va aturar “les interpel·lacions personals, perquè si no no acabarem mai”. 

Joan Martínez Benazet
Carine Montaner
Mònica Bonell
Jordi Font

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Perdeu el temps barallant-vos i donant una molt mala imatge. Com voleu que no hi hagi disputes i divisió entre la població?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte