Diari digital d'Andorra Bondia
La formació taronja reuneix els candidats de la llista nacional i els de les diferents territorials a la plaça de la Rotonda per donar el tret de sortida a la campanya electoral.
La formació taronja reuneix els candidats de la llista nacional i els de les diferents territorials a la plaça de la Rotonda per donar el tret de sortida a la campanya electoral.

Demòcrates arrenca amb el doble objectiu: victòria i majoria absoluta


Escrit per: 
M. S. / Foto: Facundo Santana

Demòcrates, amb els candidats de la llista nacional i els de les diferents territorials, ha donat avui el tret de sortida oficial a la campanya electoral dels comicis generals del 2 d’abril vinent i ho ha fet amb el doble objectiu de guanyar i obtenir la majoria absoluta. Així ho ha assegurat el candidat a cap de Govern de la formació, Xavier Espot, que ha incidit en la importància de poder governar i fer-ho “amb el marge de llibertat més important per poder aplicar amb els propis termes el programa electoral que presentem”. Un programa a més, que ha definit com “el millor” per tal de “garantir la prosperitat econòmica i social dels andorrans i andorranes i dels residents i les residents del nostre país els pròxims quatre anys”.

Espot, que ha admès que els resultats de l’Enquesta política de l’ARI “han infós optimisme” a la vegada que “han vingut a confirmar una tendència que ja percebíem”, s'ha mostrat convençut que des de la formació se serà capaç d’explicar “una proposta realista, sense fer promeses que no es puguin complir, fonamentada i rigorosa” i que en definitiva pugui “transmetre aquesta confiança” tan necessària en “un moment de dificultats i reptes importantíssims de futur”.

Així mateix, i tot i l’objectiu d’assolir la majoria absoluta, el candidat taronja, que ha destacat que l’opció demòcrata “és la que dona més garanties des d’aquest punt de vista”, ha remarcat que “independentment dels nostres resultats sempre tindrem la mà estesa vers Acció i Liberals”, i evidentment amb Ciutadans Compromesos, “amb els quals fem fins i tot candidatura nacional conjunta”, per “intentar en la mesura del possible teixir consensos i per què no governar junts”.

En aquesta línia, Espot ha recordat que ja han estat aquests quatre anys governant junts i que “ha estat quelcom positiu, que ha enriquit l’acció parlamentària i l’acció de Govern” a la vegada que “ens ha fet més autocrítics, ser més plurals, més diversos i eixamplar les nostres mires”, motiu pel qual “no veig per què hi hauríem de renunciar encara que obtinguéssim la majoria absoluta”.

I és que pel líder demòcrata, convençut que la seva formació és l’única amb capacitat “de federar el centre i centredreta”, el futur del país “s’ha de vestir al tomb de grans consensos”, que permetin afrontar amb garanties els “grans reptes que tenim al davant” com pot ser l’encaix amb Europa, la crisi energètica, millorar el poder adquisitiu dels ciutadans o resoldre la problemàtica de l’habitatge, entre d’altres, qüestions que “no es poden fer des d’una única formació política per molt que tingui majoria absoluta”.

Sigui com sigui, per assolir la majoria absoluta és indispensable que Demòcrates recuperi la capital, que fa quatre anys va perdre per dotze vots, i Escaldes-Engordany. En el cas d’Andorra la Vella, on la fins ara cònsol major Conxita Marsol encapçalarà la territorial, Espot s'ha mostrat convençut que la demòcrata “és la millor candidatura” i que “la nostra cap de llista es pot presentar amb el cap ben alt i amb vuit anys d’un balanç extraordinari a favor de la parròquia”. Així mateix, s'ha mostrat molt satisfet que a nivell nacional es pugui comptar amb una Marsol “amb el mateix ímpetu, la mateixa força, convicció i honestedat que ha demostrat aquests anys com a cònsol major”, ja que “és una gran esperança per al país en el seu conjunt”.

Al seu torn, Marsol, que ha remarcat que “per nosaltres poder recuperar la parròquia d’Andorra la Vella és molt important i per això lluitarem”, ha destacat que encara la campanya “amb il·lusió, amb la força que ens caracteritza, les ganes de treballar que sempre tenim i, sobretot, tenint molt present la solvència de la feina ben feta durant aquests set anys a la parròquia d’Andorra la Vella”, i per la qual confia “que els ciutadans ens tornin a fer confiança”.

Paraigües, matisos i projectes en comú
Si una cosa ha deixat clara l’inici de la campanya electoral amb la tradicional enganxada de cartells és que les forces que han governat en coalició els darrers quatre anys, malgrat que puguin voler marcar diferències en circumscripció nacional, estan d’allò més a prop una de l’altra. I és que a la plaça de la Rotonda, lloc escollit per Demòcrates per donar el tret de sortida a la campanya, s’hi han aplegat, a part dels candidats i militants taronja, membres de Liberals, Acció i Ciutadans Compromesos, si bé aquests darrers ja van junts en la nacional demòcrata i en la territorial massanenca. “A les nacionals hi ha un paraigua divers, amb matisos, però al mateix temps som capaços de deixar de banda les diferències en benefici d’un projecte comú i en benefici del país”, ha deixat clar el candidat Xavier Espot.

demòcrates
objectiu
Victoria
majoria absoluta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte