Diari digital d'Andorra Bondia
Descarrega diu que la despesa es manté, tot i els 2 nous ministeris
Descarrega diu que la despesa es manté, tot i els 2 nous ministeris

Descarrega diu que la despesa es manté, tot i els 2 nous ministeris


Escrit per: 
M.S./Foto: Jonathan Gil

La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, va assegurar ahir, responent a una interpel·lació del conseller general liberal Ferran Costa, que la despesa de l’administració en alts càrrecs s’ha mantingut, malgrat la creació de dos nous ministeris.
Així, Descarrega va remarcar que l’octubre passat els salaris bruts de ministres, secretaris d’Estat i directors de departament van suposar una despesa global de 247.639 euros, una quantitat que Costa, després de felicitar la ministra i etzibar-li que li demanaria consell de forma privada, va posar en dubte, ja que, quan va fer la mateixa pregunta a l’inici de la legislatura, el cap de Govern va dir-li en aquell moment que la despesa en salaris de ministres, secretaris d’Estat i directors era de 245.000 euros.
La ministra, que va assegurar que aquestes retribucions són inferiors a les de les persones que ocupaven càrrecs en anteriors Governs, va assegurar que es tracta de les dades que hi ha a Funció Pública i es va oferir a Costa a fer-les-hi arribar de forma més detallada. També, el cap de Govern, Antoni Martí, es va comprometre a revisar-les, ja que “potser es comparen coses que no són iguals”.
A més, la referència de Descarrega als sous d’alts càrrecs d’anteriors legislatures va provocar una picabaralla amb el conseller general del PS i president del grup mixt, Pere López, que va voler deixar clar que els sous dels ministres del Govern del PS, 5.613 euros, eren inferiors al que cobra el gabinet actual, 5.636 euros.
D’altra banda, en la sessió, el parlamentari del grup mixt Josep Majoral va instar la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, a “deixar de fer proves pilot” amb la cogeneració, després que en el primer any de funcionament la planta de Soldeu hagi tingut uns ingressos quatre cops inferiors als previstos al pla de viabilitat.
Des del PS, Rosa Gili va demanar la retirada del projecte de modificació de la Llei del sòl i Pere López va retreure al Govern la “poca preocupació” pel català després de reduir una hora lectiva setmanal al batxillerat.

 

descàrrega
despesa
nous ministeris
2
manté

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte