Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú de Canillo ha admès l’error administratiu comès.
El Comú de Canillo ha admès l’error administratiu comès.

Doble cens però sense vot


Escrit per: 
Redacció / Foto: BonDia

Un error administratiu del Comú de Canillo pot deixar un ciutadà de la parròquia sense dret a vot en els comicis generals del 2 d’abril vinent. El cas ha arribat fins i tot a la junta electoral però aquesta, en una recomanació datada el divendres passat i publicada ahir al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA), es desentén del tema i es declara incompetent per resoldre la qüestió.
I és que tal com recull la pròpia recomanació, el 6 de març passat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, feia arribar a la junta electoral una consulta referent a la inscripció d’un elector a la llista electoral definitiva després que un cop feta pública aquesta, d’acord amb les prescripcions legals, es constatés que “per error” no es va incloure aquest ciutadà que, d’acord amb les disposicions de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum i figurar al registre del cens de població de la parròquia de Canillo, té dret a vot.
Des del Comú s’explica que l’error que va comportar que aquest elector no figurés a la llista definitiva és conseqüència d’una actuació d’ofici de la pròpia corporació en el moment de procedir a eliminar una duplicitat del registre del cens de població que afectava aquest ciutadà, que ja havia exercit el seu dret a vot en convocatòries electorals anteriors. En eliminar, però, la duplicitat d’inscripció es va suprimir per error la “que portava aparellada la constància del passaport andorrà i per tant la que li donava dret al vot i que automàticament feia que aparegués a la llista de persones amb dret a vot en el moment de configurar-se aquesta”, deixant com a vàlida aquella inscripció on no constava el passaport andorrà.
Per tot plegat, des de la corporació parroquial es demana el pronunciament de la junta electoral sobre la possibilitat d’esmenar l’error i poder incloure aquest ciutadà a la llista electoral definitiva.
Des de la junta electoral, però, i emparant-se en anteriors recomanacions fetes el 2001, s’apunta que “les qüestions relatives a la confecció de les llistes electorals no entren dins les funcions que la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum li atribueix expressament, de manera que escau declarar la incompetència de la junta electoral quant a la consulta efectuada”. A la vegada es recorda que la llei ja preveu que “contra les decisions dels comuns, incloent o excloent alguna persona de la llista electoral, els interessats podran interposar recurs davant els tribunals dins els 8 dies naturals següents a la seva publicació”.

undefined

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte