Diari digital d'Andorra Bondia
Mortés parlant amb Dolsa poc abans de la sessió del consell.
Mortés parlant amb Dolsa poc abans de la sessió del consell.

Dolsa, en descord amb el que els projectes del Govern als terrenys de Casa Rossell


Escrit per: 
Agències / Foto: A. S.

El conseller de l'oposició de X'Ordino, Enric Dolsa, s'ha mostrat crític, durant la sessió de consell de comú celebrat aquest dijous, amb les desafeccions que està duent a terme l'executiu en els terrenys de Casa Rossell. "El Govern ha enviat cartes als agricultors perquè deixin els terrenys", ha indicat Dolsa, assegurant que són milers els terrenys que s'estan desafectant com el del Prat de la Farga, entre d'altres. A més, Dolsa s'ha mostrat en especial desacord amb els motius pels quals l'executiu està recuperant aquests terrenys, ja que segons ha pogut saber, són per a construir-hi laboratoris i fabriques farmacèutiques i habitatges socials. En aquest sentit, ha declarat que considera que aquests terrenys haurien de restar per la ramaderia o bé per a fer projectes per la parròquia com els quins ja es van fer com la Ruta del Ferro. A més, ha assegurat que el Govern ja disposa de terrenys a Santa Coloma per a fer-hi habitatges socials. "Si es tira endavant amb els projectes, mobilitzarem la gent de la parròquia per aturar-ho", ha remarcat Dolsa. En la mateixa línia, l'altra consellera de l'oposició de MovemOrdino, Sandra Tudó, ha compartit els neguits de Dolsa, i ha afegit que tot i que caldria fer un estudi previ dels terrenys, "voldríem que es quedessin com fins ara".

Per la seva banda, la majoria comunal ha reconegut que s'estan produint aquestes desafeccions, però han assegurat que desconeixen els projectes que l'executiu vol fer a la parròquia. Tot i així, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha remarcat que en ser territoris que es troben a la parròquia d'Ordino, "el que s'hi faci serà sempre consensuat entre el comú i el Govern". Dolsa, però, ha lamentat que sent la majoria de Demòcrates igual que el Govern, desconeguin els projectes i ha afegit que "o falla alguna cosa o hi ha quelcom que no es vol explicar".

Durant la sessió de consell, en la qual s'ha aprovat l'adjudicació directa de la certificació 'Global Safe Site', a més d'un crèdit extraordinari a la comissió de Turisme, Dinamització i Esports, per aquesta certificació, tant Dolsa com Tudó han mostrat el seu desacord amb el fet que l'adjudicació sigui directa i no per concurs, tot i que estan a favor dels certificats. Mortés ha declarat que aquesta era l'única companyia que oferia aquest tipus de certificats i Dolsa ha contestat que a Andorra hi ha empreses que poden fer aquestes certificacions i aquestes auditories a banda, de diferents filials d'empreses multinacionals.

Un dels altres punts que ha estat afegit en l'ordre del dia ha estat en relació a les ajudes socials per aquells negocis, especialment bars i restaurants, que s'estan veient més afectats per les restriccions de la Covid-19. Per aquest motiu, Tudó ha demanat que s'hauria d'anar a veure als locals afectats i recollir les seves demandes. A banda, ha insistit que des del comú s'haurien de rebaixar impostos i treballar conjuntament amb el Govern per fer-los-hi arribar aquestes demandes. En aquest sentit, la cònsol menor, Eva Choy, ha expressat que tenen contactes amb els afectats i que des del comú ja han fet totes les ajudes que podien, però ha indicat que poden transmetre al Govern les demandes que puguin tenir aquests establiments que han vist reduïda la seva facturació. "Estem oberts a escoltar les necessitats però des del comú tenim les limitacions que tenim", ha afegit Choy.

D'altra banda, durant la sessió de consell la majoria ha anunciat que durant la setmana vinent es produirà una reunió entre el departament de Turisme i el de Cultura per detallar els esdeveniments i actes nadalencs com el mercat de Nadal, en la qual també han invitat a l'oposició a formar-hi part.

Sancions per aparcaments a la zona de les escoles

La consellera de l'oposició, Sandra Tudó, també ha demanat que es produeixen moltes sancions per aparcament a la zona de les escoles i del Centre de Tecnificació durant el vespre i nit quan s'estan produint activitats i ha demanat si es plantejarien que en certes hores no fos de pagament. En aquest sentit, des de la majoria han reiterat que hi ha un cartell a la zona indicant que s'ha de treure tiquet i a banda, han comentat que al costat hi ha un aparcament de pagament. De fet, han indicat que si ho fessin allà, començarien a tenir el problema en altres indrets.

Finalment, Tudó també ha criticat la ubicació del cartell de la Reserva de la Biosfera a l'entrada del poble, ja que està al costat d'un cartell que anuncia xalets de luxe. En resposta, Mortés ha indicat que estan treballant en una nova ubicació a l'espera del cartell definitiu.

Dolsa
crític
terrenys
casa rossell
projectes
Govern

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte