Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del consell de comú d’Ordino.
Un moment del consell de comú d’Ordino.

Dolsa presenta un recurs contra el pacte de socis de Grifols


Escrit per: 
Agències / Foto: M.R.

El conseller de X’Ordino, Enric Dolsa, ha informat durant la sessió de consell de comú d’Ordino que ha presentat un recurs administratiu al Tribunal Superior de Justícia pel pacte de socis per la instal·lació del projecte Grifols. “Hi ha diverses lleis contradictòries amb allò que es va firmar”, ha denunciat el conseller de la minoria, que també ha fet saber que espera tenir una resposta de la institució en un termini de dos mesos. I, si tot avança sobre el calendari previst, Dolsa ha assegurat que portarà el mateix pacte al Tribunal d’Estrasburg. Per la seva banda, el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, ha admès que Dolsa està en ple dret de presentar els recursos que consideri oportuns. “La justícia dirà, i nosaltres haurem d’acatar”, ha manifestat.

Durant la sessió de consell s'ha aprovat la creació d’un segell de la Reserva de la Biosfera per les empreses com a reconeixement al seu compromís per la bona gestió del territori i la contribució al desenvolupament sostenible de la parròquia. Es tracta d’una iniciativa dirigida als establiments hotelers i als productors agrícoles i ramaders de la parròquia. Tal com ha explicat la cònsol menor, Eva Choy, tant persones físiques com comerços i societats se’n podran beneficiar. “Tot allò que estigui relacionat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i els compromisos amb el medi ambient i amb la sostenibilitat penso que són un benefici per l’empresa o el productor”, ha considerat Choy.

Respecte a la proposta de la CEA que els comuns cedeixin terrenys perquè els privats construeixin uns 1.300 pisos de lloguer assequible, Mortés ha afirmat que “qualsevol proposta enfocada a solucionar la problemàtica de l’habitatge és benvinguda”, però que “s’hauria d’estudiar el cas concret de cada parròquia”.

 

Andorra
Ordino
Dolsa
Grífols
mortes
CEA
biosfera

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

No teniu dret a construïr aquest laboratori P3 al costat de vivendes, un camí verd tan transitat i els camps de cultiu i ramaderia, busqueu un altre lloc o tindrem problemes. Un lloc aïllat de la gent i dels animals i ben aïllat si pot ser. Us heu begut l'enteniment, ni per diners podeu arribar a ser tan mala gent...o si?

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte