Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la compareixença d'aquesta tarda.

Dos casos nous de Covid-19 i mig miler de persones han superat ja la malaltia


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

“Les corbes epidemiològiques continuen tenint un comportament molt bo”. Així ho ha assegurat en la compareixença d'aquesta tarda el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, després que en les darreres 24 hores només s’hagin detectat dos casos nous de coronavirus, no s’hagi de lamentar cap nova víctima mortal i que el nombre de persones que han superat ja la malaltia fregui el mig miler.

Així, el total de casos de Covid-19 diagnosticats és de 750 dels quals se’n mantenen actius 206 tenint en compte les 45 defuncions registrades i que ja hi ha 499 persones que han superat la malaltia, després que en les darreres hores hagin rebut l’alta definitiva 6 persones. Entre els casos actius hi ha 36 professionals sanitaris i 5 integrants de cossos especials.

Pel que fa a l’hospital, hi ha ingressades 16 persones amb coronavirus, tres menys que ahir, de les quals n’hi ha 7 a planta i 9, també una menys que diumenge, a la unitat de cures intensives. Dels pacients de l’UCI, 4 es troben intubats i amb ventilació mecànica, un mennys que ahir després que en les darreres hores s’ha pogut extubar un altre dels malalts. 

Quant al centre sociosanitari El Cedre, hi ha 19 residents malalts, 5 dels quals procedents de Salita, i 7 persones convalescents a l’espera de rebre el resultat de la segona PCR negativa per tal de ser donats d’alta definitivament.

Tot i les “bones xifres”, el titular de Salut ha fet una crida a “seguir sent cautel·losos” i a continuar “en la mateixa línia que fina ara per evitar un rebrot del virus que no ha desaparegut”.

dos
casos
nous
mig
miler
Superat
Covid-19
malaltia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte