Diari digital d'Andorra Bondia
Dubtes sobre quina informació va trametre Fiñana al FinCEN
Dubtes sobre quina informació va trametre Fiñana al FinCEN

Dubtes sobre quina informació va trametre Fiñana al FinCEN


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Han millorat les formes però encara hi ha dubtes sobre el fons. Així es podria resumir la compareixença d’ahir del cap de la Uifand, Carles Fiñana, davant de la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, també coneguda com a comissió BPA.
En aquesta ocasió havia estat el mateix Fiñana qui havia sol·licitat comparèixer davant l’aparició de diferents informacions que plantejaven dubtes sobre si hauria pogut conèixer les intencions del FinCEN sobre BPA abans de la publicació de la nota. I potser aquest fet d’assistir per iniciativa pròpia va fer que mantingués una actitud més dialogant i amb major disposició a respondre a les preguntes dels consellers generals que les anteriors ocasions, segons van explicar les fonts. Amb tot, Fiñana va insistir una vegada més que no va saber que el FinCEN actuaria contra BPA fins al març del 2015. Aquestes explicacions no van acabar de convèncer alguns dels consellers generals integrants de la comissió, que continuen mantenint molts interrogants sobre la versió de Fiñana i, sobretot, en relació amb els seus contactes amb el FinCEN i amb la informació que li hauria tramès. Sobre aquesta qüestió, les fonts afegeixen que el cap de la Uifand va explicar que hauria tingut un únic contacte directe amb el FinCEN el 2013. Aquest s’hauria dut a terme en el marc d’una petició feta per la fiscalia, la qual pretenia obtenir un complement d’informació respecte d’un dels casos ja judicialitzats, en concret el cas dels veneçolans. Davant de la resposta de l’entitat nord-americana, Fiñana li hauria tramès una nota d’agraïment per la cooperació com a màxim responsable de la Uifand. 
Quant a la petició de compareixença de l’ex-conseller delegat de BPA Joan Pau Miquel, la comissió encara no ha pres cap decisió. Malgrat que el síndic general, Vicenç Mateu, ja hauria rebut la carta de resposta del president del Consell Superior de Justícia, Enric Casadevall, amb el parer dels òrgans judicials sobre la idoneïtat de la compareixença, ahir encara no havia tramès aquesta missiva als membres de la comissió, asseguren les fonts.

Carles Fiñana
comissió BPA
comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera
Uifand
FinCEN
BPA
Joan Pau Miquel
Enric Casadevall

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte