Les eleccions de diumenge deixen una configuració dels comuns gens paritària. Així, dels 86 consellers que van sortir elegits, 55 són homes i 31 són dones. Això significa que durant els pròxims quatre anys les corporacions estaran integrades per un 64% d’homes i per un 36% de dones.

També la presència de dones en els primers llocs se situa per sota. En tres parròquies ocuparan el càrrec de cònsol major. La resta seran encapçalades per homes, tot i que en una la cònsol menor és una dona.
La corporació menys paritària és la de Sant Julià de Lòria. En aquest cas estarà formada per deu homes i només dues dones, una de les quals serà cònsol. A l’altra banda se situen Encamp i Escaldes-Engordany (que també tindrà una cònsol dona), amb el 50% d’homes i el 50% de dones.
A Ordino, la Massana i Andorra la Vella, els consellers dupliquen el nombre de conselleres (amb 8 homes i 4 dones a cada comú). Tot i així, la capital serà encapçalada per una dona i Ordino tindrà una cònsol menor. Quant a Canillo, la corporació estarà formada per nou homes i cinc dones.

Seguiment a l’estranger

Diversos mitjans de comunicació estrangers es van fer ressò del resultat de les eleccions de diumenge passat, destacant tots la contundent victòria de Demòcrates per Andorra (DA). “Demòcrates per Andorra escombra el Partit Socialdemòcrata de les parròquies”, titulava el diari electrònic Vilaweb, que destacava que els comicis han deixat un mapa de les parròquies “gairebé d’un sol color” i que l’única parròquia on DA no s’imposa és a Andorra la Vella. Vilaweb recordava també al seu article que “el sistema electoral comunal andorrà afavoreix rotundament els partits grans i, per tant, el bipartidisme”.
Televisió de Catalunya destacava que “El partit del Govern arrasa a les eleccions andorranes”, i ressaltava la “victòria històrica” de DA, ja que “només Andorra la Vella se’ls ha resistit”. Així mateix, el canal català assenyalava que “la proximitat de les eleccions generals, el mes d’abril passat, ha passat factura a la participació en els comicis per escollir els representants de les set parròquies” i que “el Partit Socialdemòcrata és el clar derrotat d’aquestes eleccions, ja que ha perdut dos feus històrics, el de la capital i també el d’Encamp”.
Altres titulars de la jornada eren “La centredreta arrasa a les eleccions locals d’Andorra”, del diari Ara, i l’erroni “Demòcrates per Andorra obté una àmplia victòria en imposar-se en quatre de les set parròquies”, de l’ACN.