L’atac cibernètic que va patir el Govern el 31 de desembre passat al vespre va afectar un total de setze webs institucionals, a més de tres més que es va constatar posteriorment que també havien estat vulnerades (Tribunalconstitucional.ad, Mobilitat.ad i Agenda.ad). Així es desprèn de la resposta per escrit del Govern a una pregunta del conseller del grup parlamentari liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit, en què s’explica també que les pàgines afectades van ser les d’inici, a excepció de la del Tribunal Constitucional, en què es va introduir “contingut en l’enllaç tribunalconstitucional.ad/hacked”. 

El ciberatac es va detectar el dia 31 de desembre a les vuit del vespre, tot i que no va ser fins  l’endemà que el Govern va avisar la policia, concretament a les 20.17. D’aquesta manera, tal com s’exposa en la resposta de l’executiu publicada al butlletí del Consell General, fins que es va restaurar de nou el servei van passar unes 24 hores. El Govern considera, però, que “no s’ha constatat cap risc respecte al contingut de la informació” i tampoc  “cap fuita d’informació”. Arran de l’incident s’està elaborant i implementant, conjuntament amb tècnics externs especialitzats, un pla d’acció pel que fa a configuració del sistema, i també es valora posar sistemes de seguretat complementaris per mitigar al màxim que pugui haver-hi nous atacs, tot i que es creu que “el risc zero no existeix”. El Govern considera que no hi ha cap sistema que pugui proporcionar una protecció del cent per cent contra un atac d’aquestes característiques. De fet, segons s’afirma en la contesta al parlamentari liberal, no hi ha hagut un error de seguretat perquè “l’atac s’ha produït via canals de comunicació lícits (necessaris per a les actuals funcionalitats) però utilitzant estratègies d’evasió per efectuar operacions malicioses”. El mètode d’atac utilitzat va ser “l’Upload de webshell, que permeten guanyar l’accés al servidor i fer les modificacions als continguts de la web”.
D’altra banda, la resposta a una pregunta del conseller liberal Jordi Gallardo ha permès conèixer que durant el 2015 el nombre de treballadors contrac- tats pel Govern procedents del Servei d’Ocupació va ser de 191, 177 per a l’administració general i 14 per a l’administració de justícia.