Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú de la Massana aprova la modificació de les normes urbanístiques
El Comú de la Massana aprova la modificació de les normes urbanístiques

El Comú de la Massana aprova la modificació de les normes urbanístiques


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

L’aprovació definitiva de la modificació de les Normes urbanístiques va ser el punt central de la sessió de Consell de Comú de la Massana, que va tenir lloc ahir al matí. El text –que ja ha rebut la llum verda de la Comissió Tècnica d’Urbanisme (CTU)– presenta diversos canvis centrats en la regulació dels usos i en l’ordinació volumètrica.
Pel que fa al primer punt, s’estableixen diferents situacions relatives als usos, regulant diferents activitats que tenen lloc en un mateix edifici o parcel·la i protegint en tots els casos l’ús d’habitatge. Per tant, totes les activitats que puguin ocasionar alguna molèstia sempre han d’estar ubicades als espais que tinguin una menor afectació, segons ha informat el Comú.
També s’obre una nova classificació per als usos industrials, basada en els efectes ambientals de cada tipologia. Es fixen tres tipus: indústria compatible, indústria agrupada i indústria separada. D’aquesta manera, es garanteix que les indústries potencialment contaminants queden allunyades dels nuclis residencials.
Pel que fa a l’ordenació d’edificació per definició volumètrica, es defineix la figura de la ZOV o Zona d’Ordenació Volumètrica, que es caracteritza per la seva flexibilitat i adaptació a l’entorn. Es tracta de poder edificar el mateix volum però distribuït de diferent manera, per poder adequar-se millor a les característiques del terreny i a la finalitat del projecte.

Camí ral
D’altra banda, el ple del Consell va facultar el cònsol major, David Baró, per signar una addenda al conveni de cessió anticipada de terrenys pel projecte del Camí Ral, que ha permès que aquest sender arribi al nucli urbà de la Massana.  
En la mateixa sessió celebrada ahir es van aprovar suplements de crèdit, que es finançaran amb altres partides disponibles, pels treballs de l’abocador de la Collada de Beixalís, que ha tingut més activitat a causa de la reactivació econòmica i pel Mercat de Nadal de la Massana, que enguany celebra el desè aniversari.
 

Comú de la Massana
normes
urbanístiques
modificació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte