Diari digital d'Andorra Bondia

El Comú executarà la sentència de les estructures al gener


Escrit per: 
M. S. C.

Després que el Tribunal Superior desestimés el recurs d’apel·lació presentat pel Comú d’Andorra la Vella contra la sentència de la Batllia pel cas de les estructures de l’avinguda Meritxell, la cònsol major, Rosa Ferrer, va indicar ahir que és una sentència ferma i que, per tant, la corporació l’executarà.

L’import que haurà de destinar al despatx d’arquitectes EMBT per la rescissió del contracte puja a 338.416 euros, una quantitat que es contemplarà en el pressupost del 2013 i es pagarà el gener d’aquest any.
Tot i que es tracta d’una quantitat que tindrà un impacte important en les arques comunals, Ferrer va afirmar que des del punt de vista financer ja s’havia previst. Al mateix temps va posar en relleu que el Tribunal Superior no ha admès “al cent per cent” la demanda del despatx d’arquitectes de Benedetta Tagliabue, ja que l’import reclamat per aquest ascendia als 453.873 euros.
Per altra banda, va recordar que l’origen d’aquest episodi està en l’adjudicació del projecte de remodelació i embelliment de l’avinguda Meritxell, firmat per Carles Torralba com a cònsol menor i Conxita Mora com a cònsol major. Així mateix, va remarcar que davant la pressió popular, l’excònsol Francesc Xavier Mora va decidir fer marxa enrere. Ferrer va afegir que ja a l’època va expressar que el projecte no li agradava i va remarcar que no s’havia d’haver adjudicat. Així mateix, va dir que sent cònsol va continuar per la via judicial per “corresponsabilitat política”. Quant al rebuig que pot suscitar aquest afer en la ciutadania, Ferrer va declarar que “tots estem decebuts”, ja que a ella mateixa li sap greu haver de pagar aquesta quantitat.
Ara el Comú decidirà què farà amb les estructures. El seu ús està subjecte a drets d’autor i cal demanar permís.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte