Diari digital d'Andorra Bondia
El Comú i Capesa tenen una visió divergent del futur de la societat
El Comú i Capesa tenen una visió divergent del futur de la societat

El Comú i Capesa tenen una visió divergent del futur de la societat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El Comú d’Escaldes-Engordany i Capesa no comparteixen la mateixa visió sobre el futur de la companyia. Així, si bé la corporació manté una relació cordial amb la societat i el seu president en funcions –i ara també director general–, la idea que té sobre el que es preveu fer amb l’empresa subministradora d’aigua potable no encaixa amb la de la resta de membres del consell d’administració. Aquesta situació va ser confirmada pel cònsol menor, Marc Calvet, que va remarcar la necessitat que l’empresa es professionalitzi, tot això sense menysprear el treball que està fent el màxim responsable, Eduard López Mirmi.
En aquest sentit, Calvet va destacar que López Mirmi “està fent un treball de fons molt important, però està sol”. Per això defensa que s’ha de professionalitzar el consell d’administració. A banda, remarca la necessitat que Capesa tingui “un full de ruta clar”. El cònsol menor va assenyalar que cal que “tot estigui controlat”, però la sensació que es té ara és que la realitat no és aquesta.
Des de la corporació es té el convenciment que el Comú és el que pot pilotar el creixement de la parròquia en tot el que fa referència al subministrament de l’aigua potable perquè sap quines inversions són prioritàries i quines no ho són. Amb aquest bagatge pot ajudar el director de la companyia a portar-les a terme. Calvet va matisar que això no vol dir que totes les accions de Capesa hagin d’estar a mans del Comú ni que la corporació hagi de tenir el 50% o 51% de la societat. De fet, apunta que ha de funcionar com una empresa i que ha de tenir beneficis. Amb tot, remarca que cal que totes les parts s’impliquin en la companyia, una cosa que ara no es fa.
En tot cas, per la corporació, el futur de l’empresa ha de passar per l’ampliació de capital i per un canvi dels membres del consell d’administració, perquè sigui més professional. Calvet va exposar que aquesta ampliació de capital ha de garantir l’excel·lència en l’aigua potable que se subministra a la parròquia, ja que això requereix infraestructures noves, que impliquen una inversió important.
A tot plegat cal afegir-hi que Capesa necessita una posada al dia en l’àmbit administratiu. En primer lloc s’ha d’actualitzar el llistat de socis de l’empresa, ja que hi figuren persones difuntes. Quan això estigui fet caldrà modificar els estatuts per adequar-los a la llei i determinar les funcions que tenen el director i el consell d’administració. Precisament el cònsol menor  es va referir al nomenament del fins ara president de la companyia com a director general. Aquest va ser un acord d’una junta en què López Mirmi va demanar als membres poder formar part de la direcció, tenint en compte que els estatuts preveuen aquesta figura i davant la feina que comportarà posar al dia la companyia. Des del Comú no es va veure malament, tot i que hi ha certa preocupació perquè cal clarificar què ha de fer aquest càrrec i els resultats que es volen obtenir. A més, Calvet va explicar que s’està mirant de reconduir a través de López la situació de la societat i que els estatuts reglamentin la figura del director, que considera que no hauria de formar part del consell d’administració per “qüestions higièniques”. Quant al fet que sigui López qui ocupi la plaça de director, el cònsol va contestar que “m’agradaria que fos l’Eduard però amb mitjans”.

El PS lamenta el secretisme i LdA no entra a valorar-ho

Els grups de l’oposició del Comú d’Escaldes-Engordany van valorar de forma diferent com s’ha dut a terme el procés per a l’ampliació de capital de Capesa i el nomenament d’un nou director. La consellera del PS, Cèlia Vendrell, va reiterar la necessitat de professionalitzar la companyia i que tingui un director, una figura que va demanar quan formava part del consell d’administració. Amb tot, lamenta que l’elecció de López s’ha fet amb secretisme (en l’assemblea de socis no se’n va informar) i va reivindicar una major transparència. Vendrell va criticar també que la junta actual no té la voluntat de fer l’ampliació de capital perquè no vol que el Comú s’impliqui més en la gestió del dia a dia. Per altra banda, el conseller d’LdA+I, Marc Magallon, també va remarcar que cal professionalitzar Capesa, una despesa que fins ara s’ha volgut estalviar. Sobre el fet que López en sigui el director, Magallon va apuntar que si el consell d’administració ha decidit apostar per aquesta persona les seves raons deu tenir. En relació amb l’ampliació de capital, el liberal va recordar que la formació no la defensava i que Capesa té capacitat per trobar mitjans propis.

Comú
Capesa
visió
divergent
futur
societat
companyia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte