Diari digital d'Andorra Bondia
El contracte de concessió de l’alberg al British College es va signar al març del 2018.
El contracte de concessió de l’alberg al British College es va signar al març del 2018.

El Comú prorroga 10 anys més la concessió al British College, fins al 2043


Escrit per: 
M. P. A. / Foto: BonDia

La sessió del consell de Comú d’Andorra la Vella ha aprovat aquesta tarda amb els vots a favor de la majoria una addenda al contracte de concessió de l’antic alberg de la Comella. D’aquesta manera s’amplia el temps de la concessió 10 anys més, una possiblitat que, de fet, ja preveia el contracte per 15 anys signat al març del 2018. Així doncs, el termini de l’explotació de l’alberg i d’un terreny que posteriorment també els va cedir el Comú s’amplia fins al 2043.

En la presentació de la cinquena i “última addenda al contracte”, la cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que el British college vol efectuar una inversió d’uns dos milions d’euros per instal.lar cinc aules prefabricades “de qualitat” a causa de l’increment d’alumnes per al curs vinent. Una inversió que se suma als prop de tres milions que han realitzat fins ara i volen amortitzar amb l’allargament de la concessió. Marsol, com ja va defensar en el moment de la cessió, ha assenyalat que l’aportació del Britsh College “és un plus i un complement per als sistemes educatius del país”. Segons Marsol, el fet que el centre educatiu s’expandeixi vol dir que “funciona bé”. En relació amb això ha apuntat que cada any el Comú ha rebut una aportació més elevada del British College i que la prevista per aquest any arribarà fins als 77.000 euros. A més, la nova addenda regula que el cànon mensual dels terrenys adjacents pels quals el centre paga cada mes 1.010 euros es farà efectiva els 12 mesos l’any i no 10 com fins ara.  

Precisament sobre aquesta aportació, la consellera socialdemòcrata, Dolors Carmona, ha manifestat que l’import és “irrisori” i ha defensat l’oposició del seu grup a aquesta ampliació: “no entenem com una Administració condiciona una instal·lació pública per 25 anys”. A més, ha reiterat que la concessó de l’antic alberg de la Comella, un bé públic, en favor d’una empresa privada representa “un espoli” per als ciutadans de la parròquia, que s’han quedat sense poder gaudir d’aquest espai.

En la sessió de consell també s'ha aprovat per unanimitat la concessió per 15 anys del bar-restaurant del Parc Central a l’artista Philippe Shangti, que invertirà més d’un milió d’euros en la rehabilitació interna i externa de l’edifici amb una proposta que combinarà la gastronomia i la dinamització artística. 

La licitació del telefèric del Carroi, cap a finals de febrer
La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha dit en la sessió del Comú d’ahir que estan treballant el plec de bases per a la licitació del projecte del telefèric del Carroi que sortirà a concurs a finals de febrer. Per això, s'ha compromès a reunir-se amb la minoria per explicar-los detalladament el projecte en els propers dies. Sobre això, el conseller del PS, Sergi González, ha reiterat que primer volen conèixer bé la proposta i que s’ha de demanar als veïns afectats què en pensen. 

D’altra banda, en relació al bus comunal, Marsol ha deixat la porta oberta a introduir canvis en els itineraris per arribar a zones residencials allunyades del centre de la parròquia, tal com han proposat els consellers de la minoria per les queixes que els han fet arribar alguns ciutadans. De tota manera, ha assenyalat que si es va optar per suprimir la parada, per exemple, de Comella Parc ha estat perquè només hi havia un usuari. 

Comú
concessió
British College
2043

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte