Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del Consell General dels Joves, ahir.
Un moment del Consell General dels Joves, ahir.

El Consell General dels Joves aprova permetre la doble nacionalitat


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

La setzena edició del Consell General dels Joves, que compta amb la participació d’alumnes de segona ensenyança de tots els centres educatius del país, va aprovar la proposició de llei de modificació de la Constitució per permetre tenir més d’una nacionalitat, una de les qüestions que van generar més debat. En les intervencions es va argumentar que el fet de tenir més d’una nacionalitat permetria implicar els residents que fa anys que viuen al país i que se senten andorrans però que no volen renunciar a la nacionalitat d’origen en les eleccions.  
També consideren que això ofereix un avantatge a l’hora de viatjar, aconseguir visats o fer una estada d’estudis i també és un element per acabar amb la desigualtat en què es troben els estrangers que no volen renunciar a la seva nacionalitat. En la sessió plenària, que va tenir lloc ahir, però, també es va donar el vistiplau al text referent al dret d’asil, en què es proposa que el Govern s’adhereixi a les Convencions de Ginebra i a tots els seus protocols, així com que redacti un projecte de llei que reculli els principals aspectes d’aquests convenis. A banda, els membres del Consell General dels Joves van donar suport a la proposició de llei per a la igualtat entre homes i dones. Durant el debat, es va constatar la preocupació dels joves per a les addiccions i el consum de drogues. Cal recordar que es va presentar una proposició de llei per a la creació d’un centre per a menors amb addiccions i també una proposició de llei per reduir el consum de drogues entre els adolescents i/o joves. Aquesta darrera ha estat refusada.
En declaracions a ATV, el síndic general, Vicenç Mateu, va declarar que hi ha una sensibilitat manifesta per part dels adolescents i els joves de tenir una obertura d’esperit, fraternitat i solidaritat amb la resta de la humanitat. “Tots som iguals, com diu la Constitució però, encara que ho digui, no és sobrer que hi hagi lleis específiques que ho reclamin”, va concloure.
Com és tradicional, abans de la sessió plenària, els participants es van fer la tradicional fotografia davant de les escales de la Casa de la Vall. Ahir també es va dur a terme el lliurament de premis del concurs de cartells que es convoca cada any coincidint amb aquest esdeveniment.

 

Consell General dels Joves
doble nacionalitat
permetre

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte