Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa de consell de ministres, ahir.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, en la roda de premsa de consell de ministres, ahir.

El CRES farà un seguiment de la implantació de la mediació


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: SFGA

El ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior ha signat un conveni amb l’Institut d’Estudis Andorrans (IEA) que té per objectiu analitzar la implantació de la mediació. L’estudi anirà a càrrec del Centre de Recerca Sociològica (CRES) i ha de permetre fer un seguiment de la implementació d’aquesta activitat després que el març de l’any passat, el Consell General aprovés la llei que la regula. 
En aquest treball s’avaluarà l’activitat de les estructures de mediació, el grau de satisfacció dels usuaris, els efectes de la mediació en les relacions entre les parts i de la gestió dels conflictes posmediació, i els efectes que té aquesta activitat en l’administració de justícia. Segons va explicar el ministre portaveu, Jordi Cinca, aquest estudi es farà bàsicament a través d’enquestes a mediadors, usuaris del servei i als operadors de la justícia. Cinca va remarcar que el treball permetrà veure si la mediació s’assenta correctament, si és suficientment coneguda i acceptada i si està satisfent els objectius que es preveien, com són la simplificació de la resolució de conflictes en l’àmbit civil i mercantil i alleugerir la feina de l’administració de justícia.
El conveni, que va ser aprovat ahir pel consell de ministres, té una durada de tres anys. Així, el Centre de Recerca Sociològica anirà fent informes parcials de forma anual i també un informe final al cap de tres anys.
La llei de mediació no només planteja aquesta fórmula de resolució de conflictes com a alternativa a la via judicial sinó que permet que sigui complementària i que fins i tot s’hi pugui recórrer en un procés judicial ja iniciat. En els dos casos, un cop finalitzat el procés de mediació, el text preveu que l’acord que s’hagi assolit, si és el cas, es pugui homologar judicialment, s’hagi obtingut a través d’un procés convencional o judicial, i d’aquesta manera convertir-se en un títol executiu, condició que pot adquirir també si s’opta per elevar a escriptura pública davant notari, un aspecte també previst al text. La llei també preveu la creació d’un registre de mediadors, on s’han d’inscriure totes les persones que vulguin exercir aquesta professió, i també la comissió de mediació.

Cinc permisos per a metges i infermers per a les pistes

Amb la voluntat de donar resposta a les necessitats sectorials laborals dels camps de neu per a aquesta temporada d’esquí, el consell de ministres va acordar ahir cinc decrets d’habilitació especial per exercir la professió titulada de metge/essa o infermer/a durant la temporada d’hivern 2018-2019 en l’àmbit dels centres mèdics d’atenció a les pistes d’esquí, segons va informar el ministre portaveu. Els centres mèdics d’atenció a les pistes són els responsables de proporcionar l’atenció sanitària immediata als usuaris de les pistes que ho requereixin, tant per haver patit un accident com per altres problemes urgents de salut. Igualment han de preparar el pacient adequadament per ser transportat a un centre hospitalari si és el cas.

Adjudicat el gestor de torns i cita prèvia per a Tràmits

A proposta de la titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, el consell de ministres va acordar ahir adjudicar l’adquisició d’un nou gestor de torns i cita prèvia pel Servei de Tràmits del Govern a l’empresa Andorsoft per un import de 31.420,85 euros. La compra del nou sistema s’emmarca en el procés permanent d’evolució i de reforma de l’Administració que porta a terme el Govern amb els objectius de guanyar eficiència i eficàcia en la prestació de serveis als ciutadans. El nou sistema substituirà l’actual que n’ha quedat tecnològicament obsolet, i permetrà als ciutadans interactuar amb l’Administració amb qualsevol dispositiu mòbil, tauleta o Smartphone.

Relacions amb Ruanda

L’ambaixadora i representant permanent d’Andorra a les Nacions Unides, Elisenda Vives, i la seva homòloga de Ruanda, Valentine Rugwabiza, van signar ahir a Nova York l’establiment de relacions diplomàtiques entre ambdós països. Segons va anunciar l’executiu, aquest pas es fa amb la voluntat d’impulsar lligams de cooperació en els àmbits polític, econòmic i cultural.

Informadors turístics

Amb l’objectiu de poder disposar d’un recull dels contactes d’aquests informadors turístics perquè les agències de viatges i els diferents operadors turístics els puguin contactar en cas de necessitat, el Govern va aprovar ahir la creació d’un fitxer de dades personals de les persones que han realitzat satisfactòriament la formació d’habilitació d’informador turístic.

Tancament i horari intensiu

El consell de ministres va acordar ahir els dies de tancament i d’horari intensiu de l’Administració general per al 2019. Els primers coincideixen amb el calendari de festius, mentre que l’horari intensiu, fins a les 15.30 hores, es farà durant les vacances escolars de Carnaval, Pasqua, Tots Sants i Nadal, així com de l’1 de juliol al 6 de setembre per l’horari d’estiu.

CRS
seguiment
implantació
mediació

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte