Diari digital d'Andorra Bondia
Façana del Comú de Sant Julià de Lòria.
Façana del Comú de Sant Julià de Lòria.

El departament de recursos humans al Comú, proposta transversal de la campanya


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

Ho dèiem aquí mateix dies enrere: el cònsol Vila tenia totes les butlletes per convertir-se en el sac dels cops de la campanya, amb l’agreujant que com no concorre tampoc no té possibilitat de rèplica. El cert és que la seva gestió ha concitat una rara unanimitat entre les candidatures en lliça. Unanimitat en contra, és clar. Per exemple, en l’ambient enrarit que diuen els caps de llista que s’ha respirat els últims anys entre els treballadors del Comú.

El cas és que tant el número 1 de Terceravia, Josep Majoral, com el de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, s’han reunit els últims dies amb l’associació de treballadors per recollir-ne les inquietuds. Majoral va tirar de diplomàcia, mentre que Cairat va ser més directe: “La gestió del personal ha sigut una mica convulsa en algunes conselleries i en alguns departaments”, advertia ahir. No va concretar quines ni quins, però tant ell com Majoral van coincidir en el diagnòstic: cal crear urgentment un departament de recursos humans.
De fet, i com advertia el mateix candidat de Terceravia, el que sembla mentida és que no n’existeixi un en una institució on treballen prop de dos centenars de persones: “És una obvietat, i la missió que ha de tenir també: millorar el clima intern, que el treballador se senti a gust al Comú, perquè no oblidem que ell és la cara del Comú”. També van coincidir els dos candidats en la necessitat d’oferir als treballadors l’oportunitat de reciclar-se amb cursos de formació. Una altra obvietat, insistia el de Terceravia.
Majoral, en fi, ho va completar amb la voluntat de “recuperar” les taules de treball entre departaments, i de donar-los directrius clares: “El treballador ha de saber quina és la línia que s’ha de seguir, i treballarem molt en aquest sentit”. Cairat, de la seva banda, va insistir en la necessitat d’implantar al Comú una cultura del diàleg: “Se’ns han queixat de falta de diàleg, que aquests últims anys se’ls ha negat el dret a ser escoltats, fins i tot de reunir-se. Nosaltres considerem que els polítics han de facilitar als tècnics  del Comú les eines perquè puguin fer la seva feina, i que s’ha de fer els treballadors partícips de les decisions que s’hi prenen”.

recursos humans
Comú
proposta
campanya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte