“No hi ha res que ens hagi fet canviar de posició”, ha assegurat el ministre portaveu, Guillem Casal, en ser preguntat per la continuïtat del projecte de Grifols a Andorra, encara que després de més d’un any de treballar-hi “és moment d’acabar de mirar si el seguim encarrilant de la mateixa manera o si s’ha de fer algun canvi o quines són també les intencions de la multinacional”. I aquesta discussió es tindrà “molt properament” en la reunió de la junta d’accionistes que ha de celebrar la societat que es va crear entre Grifols i Andorra Business per tirar endavant el projecte. És a aquest òrgan a qui correspon “dirimir i analitzar” la situació, ha afegit Casal, tot defensant que la decisió no la pot prendre de manera unilateral el Govern i tampoc es poden avançar fets abans que se celebri la reunió.

Aquestes declaracions les ha fet després que el cap de Govern manifestés aquest passat dimarts que havia de ser Andorra Business qui decidís “si es tira endavant el projecte o si s’atura”.

Els dubtes sobre si es manté sobre la taula el projecte per construir un centre de recerca immunològica al país fa temps que planegen, ja que la farmacèutica ha sofert múltiples daltabaixos els últims temps, amb importants problemes financers i caigudes a la borsa  que van portar la família propietària a apartar-se de les funcions executives. I al país, diverses veus es van alçar en contra tant del projecte en si i del laboratori de nivell P3 que havia de contenir com del pacte de socis signat entre Grifols i el Govern, pel qual, a més del terreny on s’havia d’aixecar el centre, l’executiu a través d’Andorra Business feia una aportació anual. Més recentment, la cònsol d’Ordino, Maria del Mar Coma, va reconèixer “ara mateix l’últim dels seus pensaments [de Grifols] és establir-se” a la parròquia.