Diari digital d'Andorra Bondia
L’edifici del Comú d’Andorra la Vella.
L’edifici del Comú d’Andorra la Vella.

El GAdA alternatiu que volia aplicar el Comú de la capital queda aturat


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Jonathan Gil

El sistema alternatiu al GAdA (avaluació de la gestió de l’acompliment) que volia implantar el Comú d’Andorra la Vella quedarà aturat. “Ara per ara no farem gaires moviments” en aquest sentit, va informar la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. El que ha portat la majoria demòcrata a prendre aquesta decisió ha estat, d’una banda, el pagament del GAdA corresponent als anys 2008 i 2009, i de l’altra, la nova Llei de la Funció Pública. 
Així, Marsol indica que amb la revisió del GAdA que ara cladrà aplicar, moltes de les persones que en aquests moments estan al 80% canviaran de banda. “És això el que ens ha fet esperar una mica”, va dir la mandatària, que va afegir que “quan tinguem tothom ressituat veurem quantes persones encara tenim al 80%, que seran moltes menys”. Serà aleshores quan es prendrà una decisió sobre la carrera professional dels empleats del Comú. Així mateix, la cònsol major vol esperar conèixer les “solucions” que ofereix la Llei de la Funció Pública i com aquestes són valorades.
La mandatària va remarcar que després de tants anys sense cap modificació era urgent impulsar algun nou sistema. Amb el pagament del GAdA del 2008 i 2009, però, indica que la corporació té una mica més de temps per prendre una decisió, ja sigui mitjançant l’establiment de primes o bé “marcant una mica de carrera professional”. Amb tot, assenyala que la necessitat d’establir un GAdA alternatiu encara és vigent. Davant d’aquest fet apunta que l’actual majoria no descarta que abans de les eleccions es pugui impulsar. En tot cas, aquesta qüestió és a hores d’ara un interrogant i podria ser objecte de la campanya electoral.
El Comú havia encarregat un estudi per impulsar aquest sistema alternatiu al GAdA, que es preveia tenir definit de cara a finals del 2018, però no s’ha arribat a tancar. En tot cas, el treball es podrà reprendre quan es vulgui desplegar el nou sistema. Marsol va indicar que la idea era que la majoria de personal del Comú se situés a la banda del 100% després de 15 o 20 anys treballant en aquesta administració, sempre que compleixi amb les seves obligacions i tingui una actitud positiva. “A partir d’aquí, tothom sap on pot arribar al Comú d’Andorra la Vella”, va declarar. Marsol va exposar que abans de fer cap pas caldrà saber quantes persones estan al 80%, ja que això “ens permetrà fer valoracions”.
Marsol també va recordar que el pagament del GAdA no arribarà al milió d’euros. La corporació ja ha enviat la notificació als empleats i quasi totes les persones hi estan d’acord, segons va dir. Ara caldrà veure quan es fa el pagament dels anys que s’han de satisfer. La cònsol major va informar, però, que al mes de gener ja s’ha fet efectiu el consolidat, que puja a uns 100.000 euros anuals que caldrà posar a les nòmines. També va assegurar que no hi haurà cap problema per abonar l’import als treballadors que ja s’han jubilat.

 

gada
alternatiu
aplicar
capital
Comú
auturat

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte