Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern adjudica la quarta fase dels treballs al túnel dels Dos Valires


Escrit per: 
Redacció


L’executiu va acordar ahir, en la reunió del consell de ministres, l’adjudicació definitiva dels treballs corresponents a la quarta fase de l’obra del túnel dels Dos Valires a l’UTE formada per Copsa i Indra Sistemes SA per un import de 19,1 milions d’euros, segons va anunciar el ministre d’Economia i Finances, Pere López, que va explicar que el termini d’execució dels treballs serà de quinze mesos.

Concretament, aquesta quarta fase dels treballs, que segons va explicar el ministre es finançarà pel mètode alemany –és a dir que es paga al final de l’obra un cop els treballs s’han executat–, és la corresponent a les instal·lacions del túnel i inclou aspectes com l’enllumenat i els sistemes de seguretat i d’extracció de l’aire, entre d’altres.
D’altra banda, i pel que fa al tram d’obra paralitzat després del tràgic accident del 7 de novembre passat, López va avançar que en les setmanes entrants arribaran a la Batllia tots els informes pertinents i que serà llavors quan es prendrà les decisions “escaients”.

Nous crèdits
El consell de ministres també va aprovar fins a divuit projectes de llei de crèdit extraordinari i de suplements de crèdit per un import total de 15,1 milions d’euros.
Entre els nous textos que es portaran al Consell General destaca el d’una partida de 154.916 euros per finançar fins a sis noves incorporacions al departament de Justícia, una de 2,6 milions per fer front a les subvencions a les federacions i clubs esportius i una tercera de 6,3 milions per a diferents inversions del SAAS destinades a millorar els equipaments del centre hospitalari.
Així mateix, es preveu 2,6 milions d’euros més per a la millora de la CG-2 i la creació d’una rotonda a l’entrada de Canillo a la zona de Peracaus.

Les eleccions al consell de la CASS seran el 28 de juny

L’executiu va donar ahir llum verda al decret de convocatòria de les eleccions al consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), que tindran lloc dos mesos després de la seva publicació al BOPA, segons va recordar el ministre d’Economia i Finances. Així, i com que no hi haurà un BOPA especial abans de dimecres vinent, els comicis tindran lloc el 28 de juny.

Llum verda  a la comissió
nacional per a la Igualtat

Tal com ja havia anunciat dimarts, l’executiu va donar ahir el vistiplau al decret de creació de la comissió nacional per a la Igualtat, que ja podrà començar a treballar la setmana vinent un cop es publiqui el decret en el BOPA. L’òrgan comptarà amb representants dels departaments de Benestar, Salut, Treball, Joventut, Educació i del ministeri d’Interior, així com dels comuns, a més d’un representant de la Fiscalia General i un altre de la Batllia. A més, segons va explicar López, el Raonador del Ciutadà i els grups parlamentaris seran convidats a participar-hi.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte