Diari digital d'Andorra Bondia
El Tanatori Nacional es construirà al costat de la clínica Meritxell.
El Tanatori Nacional es construirà al costat de la clínica Meritxell.

El Govern ajorna la licitació de les obres del Tanatori Nacional


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El Govern va aprovar ahir la suspensió de la licitació de les obres de construcció del Tanatori Nacional i les sales de vetlla comunals d’Escaldes-Engordany. La mesura respon a la voluntat del Govern de restar a l’espera que el Comú d’Escaldes-Engordany aprovi, en la sessió de Consell de Comú prevista per al 25 de juny, el suplement de crèdit necessari que la corporació local aportarà per a la construcció d’aquest edifici. Segons el conveni de col·laboració signat el 9 d’octubre del 2017 entre les dues administracions, el Govern sufragarà les despeses corresponents a la realització dels fonaments i la planta soterrània, mentre que el Comú d’Escaldes-Engordany assumirà el cost de construcció de les plantes baixa i primera, que acolliran les sales de vetlla. El Govern tornarà a licitar aquesta obra en les pròximes setmanes i mantindrà les condicions de la convocatòria inicial aprovada el  23 de maig.

L’executiu també va aprovar ahir l’adjudicació dels treballs de condicionament en dos trams de la CS-340 (carretera del Coll d’Ordino). Les obres donen continuïtat a les que s’han fet fins ara en el marc del Pla d’actuacions que el Govern porta a terme a la CS-340 i CS-240 (carretera de Montaup), i vessants adjacents. En concret, es repararà l’extrem de la calçada que hi ha, i es refaran els murs de maçoneria malmesos i es millorarà la seguretat, mitjançant elements de barrera mixta fusta-metall. S’actuarà en dos trams amb una llargada total de 312 ml. La licitació, mitjançant concurs nacional, ha recaigut en l’empresa T. P. Unitas, per un import de 233.623,88 euros. 

També es va aprovar l’adjudicació definitiva de les obres de millora a l’escola de Fiter i Rossell, i l’escola francesa de primària d’Escaldes-Engordany (La Peletera), per més de  445.000 euros. En referència a l’escola de Fiter i Rossell, els treballs consisteixen en la construcció d’una escala d’emergència exterior i en la reforma d’espais a les tres  primeres plantes que permetran crear uns lavabos per a maternal al primer pis, i redistribuir alguns espais, als pisos dos i tres, per donar més amplitud a les aules. Les obres s’emmarquen en les reformes que el Govern està realitzant en aquesta escola i que ja han permès la construcció d’un pati cobert. L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Dragasa, per un import de 270.104,55 euros.

Pel que fa a La Peletera, els treballs s’emmarquen en la segona fase de les obres previstes en aquesta escola, i orientades a millorar l’accessibilitat en aquest centre escolar. Els treballs consisteixen en la col·locació de passamans continus a ambdós costats de les escales, i a la instal·lació de diverses plataformes que permeten superar els diferents desnivells que hi ha al centre escolar. També es realitzaran noves rampes i s’eliminaran ressalts i graons en paviment. Així mateix, s’habilitarà un nou ascensor exterior que millorarà l’accessibilitat a la part de l’edifici on se situa la biblioteca de maternal, sala de dansa i gimnàs. L’adjudicació ha recaigut en l’empresa Pidasa, per un import de 175.382,55 euros.  Finalment, el Govern va adjudicar per 171.755,81 euros els treballs de refecció de la coberta de la caserna central dels bombers ubicada a Santa Coloma.

Govern
ajorna
licitació
obres
tanatori nacional

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte