Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern avala 5 projectes presentats al programa de finançament privilegiat


Escrit per: 
Redacció

El Govern ha avalat cinc projectes del programa de finançament privilegiat dels catorze que ha avaluat la comissió mixta, segons van informar ahir fonts de l’executiu.

El programa de finançament privilegiat s’emmarca en el pla de reactivació empresarial aprovat pel Govern el 3 de març per un import de 12,5 milions d’euros. Fins ara, el ministeri d’Economia ha enviat una vintena de sol·licituds a la comissió mixta, constituïda entre la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, Andorra Desenvolupament i Inversió, l’Associació de Bancs i el Govern.
La comissió ha revisat i avaluat un total de catorze projectes, dels quals cinc ja s’han valorat favorablement, un desfavorablement i vuit estan en procés de revisió, en espera de rebre documentació addicional requerida.
Així, segons s’explica en la nota feta pública des de l’executiu, la gran majoria dels projectes presentats preveuen la creació d’un nou negoci i el desenvolupament d’activitats innovadores i pioneres al Principat. Igualment, s’ha presentat projectes emprenedors que pretenen arriscar mitjançant l’oferta de nous productes i serveis. L’import global de totes les ajudes econòmiques sol·licitades en el marc d’aquest programa puja a 3 milions euros aproximadament.
El Govern, que actua en qualitat d’avalador de les operacions validades per la comissió mixta, ha comunicat l’aprovació dels projectes als beneficiaris de les ajudes econòmiques concedides, que es podran dirigir a l’entitat bancària de la seva elecció per formalitzar definitivament el crèdit.
Així mateix, des de l’executiu s’assegura que darrerament el ministeri d’Economia, impulsor de la iniciativa, i el servei de tràmits han registrat un increment de les consultes de les persones que estan interessades en el programa de finançament privilegiat, a la vegada que la comissió mixta ha augmentat la periodicitat de les reunions per agilitzar el procés de valoració.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte