Diari digital d'Andorra Bondia
El president de la Generalitat, Quim Torra.
El president de la Generalitat, Quim Torra.

El govern de la Generalitat demana confinar tot Catalunya


Escrit per: 
Agències

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest divendres al vespre el confinament de tot Catalunya restringint les entrades i sortides del país per evitar el "col·lapse" del sistema sanitari. El cap de l'executiu ha demanat la col·laboració del govern espanyol perquè limiti l'accés a les vies de les quals té competència, és a dir, que tanqui ports, aeroports i vies ferroviàries. En aquest sentit, assegura que el Govern s'anticipa a una evolució "massa ràpida" del coronavirus a Catalunya i ha agraït la "solidaritat" i el "sacrifici dels ciutadans". "La pandèmia ens posa a prova i demostrarem que la societat catalana és solidària i responsable", ha reblat.

En una compareixença en què no hi ha hagut mitjans i on s'han seleccionat algunes de les preguntes que els periodistes han enviat de manera telemàtica, Torra ha insistit en la necessitat que el govern espanyol tanqui ports, aeroports i accessos ferroviaris per combatre la pandèmia.

Adreçant-se a la ciutadania catalana també ha demanat que s'evitin el viatges i qualsevol activitat "que no sigui imprescindible". "És el moment de frenar, d'aturar-nos, d'evitar moviments que puguin perjudicar-nos", ha afirmat el president de la Generalitat.

També ha assegurat que els serveis d'emergència que depenen del Govern estan "preparats" per confinar el país, i ha indicat que l'estat d'alarma que ha anunciat aquest divendres el govern espanyol "pot ajudar" en la petició que el Govern fa a l'executiu de Pedro Sánchez perquè tanqui les infraestructures del transport situades a Catalunya que depenen de l'Estat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte