Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern decideix rescindir els 21 contractes que té vigents amb Vallnet


Escrit per: 
M. F.

El Govern ha anunciat les mesures que prendrà en l’afer Vallnet.

 D’aquesta manera, arran dels informes jurídics que es van encarregar, l’executiu ha decidit que es rescindiran els 21 contractes que l’empresa té amb l’administració i, de fet, aquesta mesura ja s’ha plasmat en tres de les adjudicacions que Vallnet tenia amb el Govern: la de la neteja del santuari de Meritxell, la de l’Escola Andorrana de la Massana i la de diferents campanes d’extracció de fums.
Així, com que els contractes que té l’empresa tenen una vigència anual (es renoven cada any per un període màxim de cinc), el que el Govern ha decidit és no renovar-los a mesura que vagin vencent i, alhora, convocar un altre concurs per adjudicar els serveis escaients. A més, mentre Vallnet sigui deutora de l’administració no podrà optar a aquests concursos.
Tal com va posar en relleu el ministre portaveu, Jordi Cinca, és previst que al llarg d’aquest any es vagin rescindint tots els contractes que Vallnet té vigents. També va remarcar que aquesta és la fórmula més “àgil i garantista” que s’ha pogut plasmar per acabar amb totes aquestes adjudicacions, ja que una altra manera hauria estat dur cadascun dels contractes a la Batllia, però el termini hauria estat molt més lent.
Sobre què és el que va fallar perquè es fessin totes aquestes concessions a Vallnet tot i que devia 1,8 milions a l’administració, Cinca va insistir que els estudis encarregats no avaluen aquest aspecte i va reiterar que va ser un canvi en el format de seguiment dels concursos el que va permetre detectar l’anomalia. Va afegir que “cal veure si hi ha hagut una disfunció en el procediment” o bé en altres aspectes.
Respecte a les conseqüències que pot comportar aquesta decisió per a l’empresa, el ministre va reiterar que “el Govern ha de complir estrictament la llei” i mentre Vallnet no liquidi el deute no podrà prendre part en més concursos.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte