Diari digital d'Andorra Bondia
L'arribada de les primeres 1.000 dosis de la vacuna de Pfizer a l'hospital.
L'arribada de les primeres 1.000 dosis de la vacuna de Pfizer a l'hospital.

El Govern defensa el procés de proveïment de vacunes i la solidaritat dels països veïns


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

Després de la polseguera que està aixecant la revenda de vacunes a Andorra de l'estat espanyol, el Govern ha emès aquest dijous un comunicat on recorda que el procés d'aprovisionament dels vaccins que ha seguit el Principat s'està duent a terme, d'una banda, mitjançant el projecte Covax, i de l'altra, a través dels acords bilaterals internacionals. És en aquest marc que Andorra ha arribat a una entesa amb Espanya i França "com a única via possible actualment per poder aprovisionar-se de la vacuna", ja que de moment no s'ha pogut negociar de manera directa amb les farmacèutiques. En aquests acords es deixa palès que no es generarà un lucre econòmic per cap de les dues parts, i tal com ha remarcat l'executiu les darreres setmanes, es tracta d'un acte de "solidaritat" dels països de l'entorn. Precisament, durant les darreres hores d'aquest dijous el país ha rebut les 1.000 dosis restants de la primera remesa.

A més, des del Govern es recorda que l'entesa bilateral amb Espanya i França també forma part de les bones relacions transfrontereres que té Andorra amb els països veïns. Així, és gràcies a aquest enteniment que el Principat s'ha convertit "en un pol dinamitzador econòmic i social del Pirineu oriental". Bona prova d'aquest fet són les prestacions sanitàries constants que ha proporcionat Andorra durant la situació actual de pandèmia, i també amb anterioritat des de fa molts anys.

Durant la segona onada de la Covid-19, el país dels Pirineus ha fet més de 3.800 proves TMA als residents de l'Alt Urgell i, a més, els treballadors transfronterers han tingut accés gratuït a aquestes proves. També s'han atès pacients a l'UCI de l'hospital. Tanmateix, el Govern es defensa argumentant que s'ha donat accés a la prestació dels ERTO als treballadors espanyols que viuen més enllà de la frontera. Finalment, també recorda que al forn incinerador del país es tracten un nombre considerable de residus urbans de la Cerdanya al mateix preu que s'aplica a nivell nacional i "assumint gratuïtament una part de les despeses de transport".

Govern
defensa
procés
proveïment
vacunes
solidaritat
països
veïns

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte