El Govern ha modificat el projecte inicial de l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) que preveu construir a la zona de la Gonarda per minimitzar-ne l’impacte. D’aquesta manera ho va comunicar divendres passat la titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, als representants de la plataforma Aldosa Veïns en una reunió en què la ministra i el cònsol massanenc, David Baró, es van comprometre també a celebrar una reunió de poble a l’Aldosa per explicar en detall els canvis fets al projecte.
Així ho va explicar ahir el portaveu d’Aldosa Veïns, Javier Iriarte, que va precisar que s’ha tret un dels tres transformadors d’alta-mitjana tensió que preveia el projecte inicial, de manera que les dimensions de la infraestructura, que la ministra es va comprometre també a mirar de soterrar més, seran més reduïdes. Amb aquest canvi “suposem que s’allunyarà una mica l’ETR dels habitatges”, va remarcar Iriarte, que va avançar que la plataforma es reunirà properament per valorar aquests canvis.
Tot i això, el portaveu d’Aldosa Veïns va remarcar que el posicionament de la plataforma no es decidirà fins després de la reunió de poble, que encara no té una data fixada. Serà una trobada que ja s’havia demanat el novembre passat i que fins ara no s’havia portat a terme. En aquest sentit, Iriarte va explicar que el cònsol massanenc es va comprometre a fixar una data per fer aquesta reunió de poble i poder explicar a la ciutadania les millores que s’han fet al projecte de l’ETR.
De fet, Iriarte va admetre que si la infraestructura es pogués soterrar “això ja suposaria una millora”, tot i que va mantenir els dubtes sobre aquesta possibilitat per les característiques del terreny de la Gonarda on es vol ubicar.
I és que precisament, quant  a l’emplaçament, no hi ha marxa enrere del Govern, que té la intenció d’iniciar la construcció de l’Estació Transformadora abans de l’estiu, segons va precisar Calvó en la reunió.
D’altra banda, i amb relació al recurs que va presentar Aldosa Veïns a l’executiu en què demanava un canvi d’ubicació de l’ETR, Iriarte va explicar que han rebut una comunicació del Govern en què se sol·licita una pròrroga fins al 31 de març per donar-hi resposta, ja que el termini acabava aquest dimecres,  28 de febrer. En aquest sentit, el portaveu de la plataforma es va mostrar convençut que des de l’executiu es voldrà fer la reunió de poble abans de final de març.
Iriarte, que va lamentar que en la trobada no se’ls hagués ensenyat cap tipus de documentació sobre els canvis fets al projecte, va “agrair” els moviments de darrera hora de l’executiu, i va celebrar que l’oposició veïnal, si s’acaba concretant, hagi aconseguit que s’hagin fet aquestes millores.