El Govern va voler sortir al pas ahir de les crítiques i de les peticions de dimissió o cessament del president del consell d’administració de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS), i va voler, a través d’un comunicat, reiterar la seva “confiança i suport” en Josep Delgado.

L’executiu va voler recordar que el principal deure d’un servidor públic “és no defugir la realitat i actuar amb la màxima transparència i sinceritat a l’hora de fer el diagnòstic dels problemes i assenyalar les possibles solucions”. I en aquest sentit va agrair al president de la parapública que “hagi posat negre sobre blanc en la delicada situació financera de la parapública, perquè només des de la transparència i afrontant els problemes serà possible trobar les solucions”.
Així mateix, el Govern assegura ser “plenament conscient de la situació de compromís” en què estan les dues branques de la CASS i recorda que els ministeris de Salut i Benestar i de Finances ja han començat a treballar per mirar de redreçar l’estat de la branca general. En aquesta línia, en la nota s’assegura que les línies d’actuació escollides no deixen cap flanc descobert i pretenen aconseguir una distribució equitativa de les càrregues que impliquen les mesures de contenció, estalvi i racionalització de la gestió de la branca.
En aquest sentit, el Govern aprofita per recordar que s’ha procedit a revisar prestacions, dies de carència i tarifes dels prestadors de serveis, i reitera que s’elaborarà la cartera de serveis i que es duran a terme totes i cadascuna de les mesures encaminades a reduir el dèficit creixent de la branca general.
D’altra banda, i pel que fa a la branca de jubilació, el Govern manté que la seva “situació d’extrema delicadesa”  és la que va motivar les declaracions del president del consell d’administració de la CASS, i insisteix que la no revisió de criteris com l’esperança de vida, l’edat de jubilació, la cotització o el preu de compra del punt “és el que ha portat a la situació crítica actual d’aquesta branca”.
Finalment, l’executiu, que lamenta no poder comptar amb la col·laboració del Partit Socialdemòcrata en aquesta tasca després del trencament de les converses per a un pacte d’Estat, assegura que “adoptarà totes les mesures necessàries per assegurar la sostenibilitat del sistema de pensions públic”. I va exposar que aquest any presentarà tot un paquet de mesures de reforma de la Seguretat Social amb “coordinació i diàleg” amb el consell presidit per Delgado.