Diari digital d'Andorra Bondia

El Govern tanca el litigi fronterer amb França


Escrit per: 
M. S. C.

El ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, firmarà el pròxim 6 de març amb el seu homòleg francès, Alain Juppé, dos acords de delimitació de la frontera franco-andorrana.

Delimiten d’una banda el punt fronterer, i de l’altra, estableixen que la gestió de la conca hidrogràfica de les fonts de l’Arièja es farà de forma conjunta entre els dos estats.
El ministre portaveu, Jordi Cinca, va indicar que els límits territorials passaran pel mig de l’estany de les Abelletes (una de les zones en litigi), i va assegurar que cap part es veurà perjudicada pel que fa a l’ús de l’aigua. Cinca es va mostrar satisfet d’haver tancat un conflicte que s’ha allargat durant més de deu anys amb un “veí important” i per haver aconseguit una solució “equitativa”.
Durant la trobada, que tindrà lloc a París, Saboya i Juppé també tractaran de les converses bilaterals per a l’assoliment de l’acord de no doble imposició i el model de relació d’Andorra amb la Unió Europea i l’establiment d’un espai econòmic europeu per als petits estats.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte