Diari digital d'Andorra Bondia

El manifest pel túnel de la Bonaigua rep 650 adhesions


Escrit per: 
Agències


El manifest que va redactar ara fa un any l’alcalde d’Esterri d’Àneu, Ramon Villuendas, per reclamar la construcció del túnel de la Bonaigua ha aconseguit reunir 650 adhesions de particulars i 60 d’institucions i entitats.

Villuendas va destacar que es tracta d’una xifra d’adhesions significativa per tractar-se del Pallars i tenint en compte la poca publicitat que s’ha fet de la recollida de signatures virtual. La via per unir-se al manifest és entrar al web de l’Ajuntament d’Esterri d’Àneu, en què hi ha l’enllaç Objectiu: túnel de la Bonaigua. Villuendas va avançar  que els dies entrants farà arribar aquestes adhesions al Govern de la Generalitat perquè tingui en compte la voluntat expressada per molts pallaresos.
L’alcalde d’Esterri d’Àneu manté que per tenir més força les diferents institucions de la zona haurien de prioritzar una sola infraestructura per damunt de la resta, donat que al territori del Pallars es reclama fins a cinc túnels: la Bonaigua, Salau, Perves, el Cantó i Comiols.
Villuendas va assegurar que la segona fase del pla d’infraestructures (2016-2026) ja preveu la construcció del túnel de la Bonaigua, però es vol intentar agilitzar-la amb la recollida de signatures. Villuendas diu que amb les adhesions al manifest es vol donar a entendre a la Generalitat que és una obra prioritària per a la vall d’Àneu i la comarca del Pallars Sobirà.
El manifest que s’ha redactat per recollir signatures és el mateix que l’alcalde d’Esterri d’Àneu va penjar a Facebook. El text demana que es recuperi el projecte del túnel de la Bonaigua, que s’adeqüi a les normatives vigents, que es comenci de manera urgent el procediment d’adjudicació i de contractació de les obres i que es doni, públicament, un termini d’acabament dels treballs.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte