El Consell General, per assentiment dels cinc grups parlamentaris, va donar llum verda ahir al projecte de llei de modificació de la Llei 6/2019 de modificació de la Llei 17/2008 de la seguretat social, per ajornar fins a l’1 de gener vinent l’entrada en vigor dels canvis en el copagament de la Caixa Andorrana de Seguretat Social per tal d’incentivar l’ús de la via d’atenció integrada (VAI), que havia d’entrar en vigor el 17 de setembre vinent. 
El text preveia que la CASS cobrís el 33% de l’import de la visita i el 60% dels actes derivats a aquells pacients que vagin directament a l’especialista sense passar pel VAI, mentre que mantenia la cobertura del 75% per a aquells que entressin al sistema sanitari pel metge referent.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que va agrair el suport dels grups al text, va defensar la necessitat d’endarrerir l’entrada en vigor dels tres articles de la llei relatius a la col·laboració entre la CASS i els prestadors de Salut, al reemborsament de prestacions i a la participació de la persona beneficiària, per la “gran complexitat” del conjunt de la reforma sanitària que precisa que “totes les peces hagin d’estar molt ben ajustades”. 
En aquest sentit, Martínez Benazet, que va arribar a assegurar que donada aquesta complexitat “un retard de 3,5 mesos és gairebé insignificant”, va precisar que disposar d’aquest període de temps permetrà “un millor afinament” dels sistemes informàtics i d’informació tant del SAAS com de la CASS, completar les necessitats de formació dels professionals i “donar una bona informació als ciutadans”.
Tot i votar favorablement el text, la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Rosa Gili, va voler recordar que des de l’inici de la legislatura han estat ja dues les sessions de Consell General en què s’ha hagut de modificar una de les lleis aprovades “de mala manera i amb presses” al final de la darrera legislatura. En aquesta línia, Gili,  que va destacar que el text aprovat ahir “no fa res més que esmenar un error en un termini per poder aplicar una llei”, va recordar que els socialdemòcrates ja “vam advertir dels múltiples errors en unes lleis que es van treballar de manera inacceptable” ja que amb l’habilitació del període fora de sessions i la declaració d’urgència de 13 lleis es va “despatxar el treball legislatiu” quan “les lleis demanen un treball seriós de reflexió”.
Per tot plegat, la parlamentària socialdemòcrata va apel·lar directament al cap de Govern i a la síndica general per “deixar enrere aquesta mala praxi” aquesta legislatura.
La consellera general de Terceravia, Carine Montaner, també va incidir en el fet que es modificava “una llei votada tot just fa set mesos”, i va justificar el vot favorable del seu grup, igual que aleshores, amb el fet que la nova llei fomenta l’ús dels mitjans electrònics i telemàtics en la comunicació entre la CASS i els usuaris, incideix en la convenció dels facultatius amb la CASS i millora la seguretat jurídica dels empresaris en fixar un límit al rescabalament en cas d’accident de treball, entre d’altres.
Al final de la sessió, però, Montaner va anar una mica més enllà i, igual com havia fet Gili en el ple, va demanar a l’executiu no caure en presses en l’elaboració de les lleis. “L’embús legislatiu i les presses són males conselleres i per tant cal anar a poc a poc i amb bona lletra”, va remarcar la parlamentària.
Pel que fa als grups parlamentaris que donen suport al Govern, la consellera general de Demòcrates Sandra Codina va incidir en la importància que “el propi sistema estigui a punt per funcionar amb els nous paràmetres”, motiu pel qual “cal més temps per implementar la reforma amb plenes garanties”.
Així mateix, Codina, que va recordar que un cop estigui implementat del tot el nou model no només “permetrà una racionalització de la despesa” sinó també, i això “és el més important”, una “millora en l’atenció als ciutadans i a la seva salut”.
Des de Liberals d’Andorra, la consellera general Sílvia Ferrer va defensar la necessitat de disposar de més temps perquè des de la CASS es pugui “fer les adaptacions per poder seguir els controls i els canvis de forma adequada”.
Finalment, el president del grup parlamentari de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d’Areny-Plandolit va recordar l’obligació dels consellers generals de “vetllar per la protecció” de les persones que reben prestacions de la CASS i del sistema sanitari, i va remarcar que “no podem permetre que els usuaris puguin ser perjudicats per l’entrada en vigor d’una llei de forma precipitada”.