Diari digital d'Andorra Bondia
El nou dipòsit de la Plana estarà operatiu la primera setmana de juliol
El nou dipòsit de la Plana estarà operatiu la primera setmana de juliol

El nou dipòsit de la Plana estarà operatiu la primera setmana de juliol


Escrit per: 
M. S. C. / FOTO: J.G.

Les obres del nou dipòsit que Capesa està construint a la Plana van a bon ritme. Avui s’ha d’acabar d’instal·lar la coberta de la infraestructura i el següent pas serà impermeabilitzar-la i netejar-la. La previsió és que pugui entrar en funcionament de forma provisional a partir de la primera setmana de juliol, “just abans del Tour de França”, va dir el president de la companyia d’aigües d’Escaldes-Engordany, Eduard López Mirmi, una cita que arribarà a Andorra el 10 del mes que ve.

Això permetrà que la parròquia disposi de 3.300 metres cúbics d’aigua en estoc, cosa que oferirà una autonomia d’entre 12 i 24 hores en cas de tall del subministrament. Es tracta de “tres cops més del que tenim ara i facilitarà una gestió més assossegada” de l’aigua potable, va dir López Mirmi. El president de Capesa va explicar que el mes que ve encara faltaran per acabar les connexions del nou equipament. Paral·lelament s’està avançant en el segon dipòsit, que estarà enllestit a l’octubre. El conjunt del treball es preveu tenir finalitzat el març del 2017. Quan estigui a ple rendiment va recordar que oferirà una autonomia de dos dies, un fet que permetrà que l’usuari no noti els talls que s’hagin de fer a la captació a causa de la terbolesa. També es millorarà la filtració de l’aigua amb la instal·lació d’una nova estació de tractament que introduirà el sistema de floculació o microfiltració perquè els llims fins i les argiles de Claror no entrin a la xarxa. A banda d’això, Capesa està buscant altres fórmules per gestionar els episodis de terbolesa, com barrejar l’aigua de Ràmio amb la del Madriu, una mesura que va ajudar a evitar el tall el cap de setmana passat.

Ampliació de capital

El 16 de juny hi ha convocada l’assemblea general d’accionistes, en què s’ha de donar el vistiplau a l’ampliació de capital per poder finançar el segon dipòsit. El president de Capesa va explicar que perquè aquesta operació es pugui tirar endavant és necessària la participació del 50% dels socis. López Mirmi va assenyalar que, tenint en compte que els estatuts limiten els privats a tenir fins a un màxim del 2% de les participacions de la companyia, l’accionariat està molt atomitzat (hi ha 750 socis) i per tant cal una gran afluència de persones. Això es veu força complicat, tot i que s’està fent campanya per reunir el màxim de gent possible. El president de Capesa va remarcar que “si no es pot assolir el 50% haurem de buscar un altre sistema o convocar una nova assemblea”. Amb tot va assegurar que això “no ens fa por perquè tenim el Comú al costat” i disposat a cobrir el total de l’ampliació de capital, que puja a 1,3 milions d’euros.

El cònsol menor, Marc Calvet, va afirmar que en aquest aspecte s’estan trobant algunes dificultats i per això ara s’estan mirant les fórmules legals per poder cobrir el cost de l’obra. En tot cas, Calvet va deixar clar que això no serà un escull perquè els nous dipòsits tirin endavant. En aquest sentit va remarcar que, en el cas que l’assemblea d’accionistes no pugui acordar l’ampliació de capital, el Comú  d’Escaldes-Engordany finançarà els treballs i després ja s’analitzarà com es pot solucionar. 

 

 

Andorra
escaldes
dipòsit
Aigua

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte