El Palau de Gel va presentar ahir l’execució pressupostària a 30 d’abril, que reflecteix un augment dels ingressos del 15,7% i una disminució de les despeses del 7,6%. Per tant, s’ha obtingut un resultat d’explotació positiu, de 190.300 euros, per la qual cosa si es descompta la part proporcional de la subvenció del Comú hi ha un dèficit de només 15.000 euros, que contrasta amb els 91.000 euros negatius amb  què es va tancar el mateix període de l’any passat. En aquest sentit, durant aquest període el Palau de Gel ha arribat a un autofinançament del 95,6%. 

El coordinador d’Esports del Comú de Canillo, Francesc Oriol, va celebrar que siguin les millors xifres dels darrers vuit anys, però va alertar que encara queden molts mesos per tancar l’any, i en temporada baixa “la tendència a la recuperació no és tan evident”. Amb tot, el cònsol menor, David Palmitjavila, creu que a finals d’any es podria assolir un autofinançament del 80%, deu punts per sobre del que es va aconseguir l’any passat. Els bons resultats són conseqüència sobretot de l’augment del nombre de visitants a la pista de gel, però la piscina també ha experimentat un increment, del 28%, gràcies a la pujada dels abonaments i la recuperació de les estades esportives, sobretot del mercat francès. 

El cònsol menor, David Palmitjavila, també va informar que s’han pogut reprendre les converses amb la propietat del terreny on s’ubica el Palau de Gel per renovar el contracte de lloguer, que acaba el 2020. Palmitjavila va indicar que actualment es paga prop de 25.000 euros anuals, una xifra que considera molt raonable. Tot i que no va voler donar detalls de la negociació, sí que va dir que “no podem hipotecar el Comú d’una manera exagerada”, però va afegir que el preu “no és l’únic element que està sobre la taula”. Palmitjavila va assenyalar que s’havia arribat a un punt en què no se sabia si hi havia voluntat de negociar, però que amb la nova corporació “hi ha unes noves sensibilitats” i l’altra part “també ha entès que hi ha una sèrie de pretensions a les quals no poden arribar”.

D’altra banda, la sessió de consell de comú d’ahir va servir per aprovar la liquidació de comptes del pressupost a 31 de març. El conseller de Finances, Marc Casal, va informar que el tancament mostra un superàvit de 913.566 euros i va avançar que tot indica que s’aconseguirà mantenir aquesta xifra fins a finals d’any, ja que els ingressos segueixen la línia pressupostada. Amb tot, va reconèixer que els ingressos relacionats amb la construcció (ITP i  llicències d’obres) “no acaben d’augmentar”. 

Finalment, el cònsol menor va informar de l’adjudicació de la concessió del servei de recollida de residus, que per primera vegada s’ha fet a escala nacional, tot i que Andorra la Vella i Sant Julià de Lòria només s’hi inclouen per a la recollida selectiva i no per al rebuig. El concurs s’ha adjudicat a Pirinenca de Serveis per un període de vuit anys, prorrogable dos anys més, i per un import global de 3,2 milions d’euros, cosa que permet un estalvi anual de 200.000 euros i una important millora del servei, ja que s’augmentarà la freqüència de pas en alguns llocs i es reforçarà el servei en actes específics.