Diari digital d'Andorra Bondia
El Parlament català es querellarà contra els ‘no compareixents’ davant la CIOC
El Parlament català es querellarà contra els ‘no compareixents’ davant la CIOC

El Parlament català es querellarà contra els ‘no compareixents’ davant la CIOC


Escrit per: 
M.S./Agències / Foto: Parlament de Catalunya

La mesa del Parlament de Catalunya va acordar ahir, en la primera reunió després de les vacances estivals, presentar una querella contra les persones que tot i estar citades per dues vegades no van comparèixer  davant la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya (CIOC), que s’ha dut a terme les darreres setmanes a la cambra catalana, segons  va confirmar la presidenta de la institució, Carme Forcadell, després de la reunió. 
La decisió va tenir el vot en contra dels representants a la mesa de Cs i el PSC –el PPC no té dret a vot– perquè, segons fonts parlamentàries, no consideren que sigui funció del Parlament controlar l’acció d’alts càrrecs estatals.
“Hem decidit querellar-nos per respecte a aquesta institució i per dignitat d’aquesta institució”, va assegurar Forcadell, que va recordar que la decisió “és reglamentària” i que es pren a petició de la mesa de la comissió d’investigació.
Així, i pendents de consultar advocats penalistes, la decisió afecta persones citades dues vegades i que no han acreditat que la incompareixença sigui involuntària. En aquesta llista hi ha noms com el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy; la seva número dos, Soraya Sáenz de Santamaría; el seu cap de gabinet, Jorge Moragas, i l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz.
Pel que fa a les “compareixences andorranes” de la comissió, estarien també dins d’aquesta llista de persones contra les quals la mesa del Parlament va donar llum verda a querellar-se  l’actual ambaixador d’Espanya a Andorra, Manuel Montobbio, l’exagregat d’Interior de l’ambaixada Celestino Barroso i l’exagregat d’Interior de la seu diplomàtica i inspector en cap de la Policia Nacional espanyola Bonifacio Díaz.
Quant als màxims accionistes de BPA, els germans Higini i Ramon Cierco, i el seu exadvocat, Jaume Bartumeu, que també havien estat citats, no formarien part de la llista perquè en no ser ciutadans espanyols no tenen l’obligació de comparèixer davant la comissió d’investigació.

Parlament català
querellarà
CIOC
no compareixents
Carme Forcadell

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte