Diari digital d'Andorra Bondia
El portal de facturació electrònica del Govern serà una realitat el 2018
El portal de facturació electrònica del Govern serà una realitat el 2018

El portal de facturació electrònica del Govern serà una realitat el 2018


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

L’executiu va fer ahir un nou pas cap a la implantació de l’administració electrònica. I és que el consell de ministres, a proposta de la titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, va acordar la licitació, mitjançant un concurs internacional, de la realització d’un portal web de facturació electrònica, que gestionarà el departament de Sistemes d’Informació, segons va informar el ministre portaveu, Jordi Cinca.
El portal, que es preveu que estigui ja en funcionament a principis de l’any vinent un cop entri en vigor la modificació del reglament que regula les obligacions de facturació prevista pel mes vinent, estarà al servei de tots els proveïdors i clients de l’Administració i, segons va remarcar Cinca, “ha d’agilitzar els tràmits per cobrar els treballs prestats a l’Administració i també que el Govern pugui millorar la gestió dels cobraments.
I és que el portal de facturació ha d’oferir un servei d’enviament de factures tant als administrats com al Govern i als seus proveïdors. Els usuaris podran fer un seguiment de l’estat de la factura. De la mateixa manera se simplificarà la tasca de recepció i enregistrament de factures a l’Administració.
El concurs es portarà a terme per procediment obert amb la modalitat de contractació urgent, i els interessats podran presentar les seves ofertes fins al 21 de setembre vinent.
D’altra banda, i també en l’àmbit de l’aprofitament de les noves tecnologies, el consell de ministres va acordar ahir la licitació, mitjançant un concurs públic internacional, de la implementació d’un nou sistema global de gestió de les dades agràries, per tal, segons va explicar Cinca, de disposar d’una eina que centralitzi tota la informació de les diferents explotacions agràries, que fins ara s’emmagatzemaven en fitxers separats no connectats entre si.
Entre les informacions que s’inclouran en aquest nou sistema, hi haurà totes les dades de cada una de les explotacions agràries, del seu titular, la maquinària, els treballadors, els animals i el seu rendiment, entre d’altres. A més, la vigilància sanitària i la connexió amb els veterinaris podrà ser molt més immediata gràcies als nous aplicatius, i també hi haurà sistemes per al càlcul dels ajuts.

Oberta la convocatòria dels ajuts a l’estudi d’ensenyament superior

El Govern va aprovar ahir l’obertura de la convocatòria dels ajuts a l’estudi d’ensenyament superior per al curs escolar 2017-2018. Les sol·licituds es poden presentar a partir del 30 d’agost fins al  29 de setembre del 2017. Es poden beneficiar d’aquests ajuts els estudiants de formació professional superior i de primer i segon cicle universitaris en centres situats a Andorra, a l’estranger i a distància. D’altra banda, els exàmens del graduat en segona ensenyança per a candidats lliures de més de 16 anys tindran lloc el dissabte 30 de setembre i el 3, 4 i 5 d’octubre. S’hi poden presentar totes les persones establertes legalment al país –andorranes o residents– i les persones andorranes no residents de més de 16 anys. Finalment, ahir també es va aprovar la creació del curs d’habilitació d’informador turístic d’Andorra. Es tracta d’un projecte transversal amb la participació de quatre ministeris que fa evolucionar el curs de guies culturals que s’imparteix des de l’any 1993. 

Adjudicats els treballs de millora de les depuradores

El Govern va aprovar ahir l’adjudicació de treballs de renovació i millora en la depuradora Nord Occidental i la del Pas de la Casa. L’adjudicació s’ha fet a l’UTE OMS-Sacede-Streich-Tecnisa. L’import total de l’adjudicació és de 126.926 euros. També es va aprovar la licitació dels treballs de reconeixements geològics-geotècnics del projecte d’eixample de la CG5 que va d’Erts a Arinsal, en concret pel costat esquerre dels punts quilomètrics 0.50 i 0.370 per un import de 49.079  euros. D’altra banda, es va adjudicar a 9MK la campanya de comunicació del projecte Sapyra, inclòs en el programa Poctefa 2014-2020 per un import de 137.500 euros

facturació
electrònica
portal
Govern
realitat
2018

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte