Si hi ha un tema que ha polaritzat els darrers mesos els ciutadans d’Encamp, aquest ha estat el futur del Prat Gran: la zona verda més àmplia del poble. És per això que ara, durant la campanya electoral per escollir al futur equip de govern del Comú, els quatre partits que s’hi presenten han volgut deixar clara la seva posició. És el primer punt del programa de PS+Independents, que aposten per crear-ne un de nou “als terrenys de cessió que pertanyen al Comú al costat de l’actual”, un espai de lleure accessible. Agrupament Encampadà també obre el programa amb la proposta d’adequar els 5.000 m2 de cessió obligatòria i traslladar l’aparcament actual als terrenys de Cal Joan Antoni en règim de lloguer, on també instal·laran una zona esportiva. En Comú per Encamp parla de construir “un nou parc multifuncional que encabeixi aparcament i serveis”, mentre que Terceravia+Independents prefereix sotmetre la decisió a consulta popular “amb total transparència”. 

Una altra de les grans infraestructures que protagonitza les promeses dels partits polítics és el telecabina que uniria el centre d’Encamp amb Engolasters. Terceravia+I opten per fer un estudi d’impacte, de la mateixa manera que el PS+I volen promoure un concurs públic per a la seva construcció i explotació. Al seu torn, En Comú per Encamp n’estudiarà la viabilitat, mentre que Agrupament Encampadà és l’únic que no fa cap al·lusió a la construcció del giny.
Totes quatre formacions també parlen de la relació que el futur Comú hauria de tenir amb Saetde. Agrupament Encampadà i els socialdemòcrates creuen que la millor solució per al conflicte actual és la convocatòria d’un concurs públic internacional. En Comú per Encamp no en parla, i Terceravia+I es decanten per la negociació de temes específics, com ara l’organització de competicions oficials d’esport adaptat o la cessió d’espais a la base de les pistes del Pas de la Casa per destinar-ho a zones infantils d’esbarjo.

Gestió comunal
Els quatre partits polítics que volen treballar els pròxims quatre anys per a la parròquia d’Encamp tenen clar que dita gestió serà a través de la transparència, paraula que es repeteix als quatre programes electorals. Entre les iniciatives hi ha, l’impuls per a l’administració electrònica, la simplificació dels tràmits o la implementació de mecanismes per informar els usuaris del cost dels serveis oferts, aquesta última de la mà d’Agrupament Encampadà. Tots ells també aposten per formar al personal del Comú, ja sigui en àmbits relacionats amb el lloc que s’ocupa o, com Terceravia+I, en altres àmbits del seu interès.
PS+I, encapçalat per David Rios, aposta per no apujar els preus dels serveis públics més enllà de l’actualització de l’IPC, o rebaixar-ne algun. Així mateix, Agrupament Encampadà és contundent a l’hora d’afirmar que “deixarem sense efecte l’ordinació que regula la contribució especial de l’obra de remodelació de les avingudes Joan Martí i François Mitterrand”, amb la voluntat de no crear un “greuge comparatiu” entre comerciants.

Turisme
La candidatura encapçalada per Laura Mas, En Comú per Encamp, vol més hotels a la parròquia, i per aquest motiu atraurà nous establiments i donarà suport als ja existents. Tant Terceravia+I, amb Santiago Gonzalez al capdavant, com el PS+I estan enfocats a desestacionalitzar el turisme, i per això potenciaran els esdeveniments ja consolidats i en crearan d’altres, com ara jornades de compres. Per potenciar el turisme esportiu, Agrupament Encampadà proposa adequar el camí del GR11.
En l’àmbit de l’esport, PS+I volen convertir Encamp en la parròquia de referència en els àmbits de l’escalada i l’skate, per això proposen un nou skate park i un mur d’escalada exterior. El mateix mur que proposa Agrupament Encampadà, a més d’una pista de petanca amb parets retràctils per al Pas de la Casa. En Comú per Encamp vol continuar amb els compromisos que van relacionats amb el reconeixement de la parròquia com a vila europea de l’esport, per exemple amb estades esportives d’elit o itineraris saludables i esportius. Terceravia+I incentivarà un circuit cross fit a les Pardines, juntament amb una part de la muntanya habilitada per fer escalada. En Comú per Encamp i PS+I reivindiquen la seva voluntat de mantenir l’FC Andorra a la parròquia.

Mobilitat
Les quatre fotografies d’aparcaments que il·lustren el llibret d’En Comú per Encamp deixen clar que és un dels punts on volen fer èmfasi. A més de destacar les 262 noves places creades els darrers quatre anys i els quatre futurs espais projectats, aposten per la construcció de dos aparcaments verticals, un als voltants del Funicamp i l’altre a Prada de Moles. Els socialdemòcrates impulsaran “àrees d’aparcament i pipicans a zones de la parròquia que actualment no en disposen”, i la gent de Terceravia+I ampliarà la gratuïtat dels aparcaments a una hora. Proposta que també es troba al programa d’Agrupament Encampadà, encara que la limiten a les persones que comprin als comerços de la parròquia. En l’àmbit de la mobilitat, Agrupament Encampadà és la candidatura que més es desmarca de la resta, proposant una prova pilot al vial de l’Obac per potenciar el pas de vehicles per dins del nucli d’Encamp, atès que “la reducció dràstica del trànsit dins de la vila ha provocat una recessió comercial”.
Pel que fa a les mesures de caràcter social, totes elles estan centralitzades en l’augment del parc d’habitatges de lloguer, facilitant que els propietaris amb un pis buit o a reformar tinguin incentius fiscals si l’entren al mercat. Referent a la gent gran, En Comú per Encamp i PS+I creuen que s’hauria d’ampliar l’actual Casal del Poble, mentre que Terceravia+Independents aposta per construir una nova llar de jubilats. Agrupament Encampadà, en canvi, vol crear un espai per a la gent gran al Pas de la Casa. PS+Independents és l’únic partit que al programa recorda “el comprimís amb la igualtat i les polítiques per erradicar la violència de gènere”.
I ja en l’àmbit cultural, Terceravia+I impulsarà les festes comunals, foment del qual també en parla Agrupament Encampadà i al qual li suma la voluntat d’ingressar a l’Institut Cultural de Google. PS+I aposta per la reforma del centre cultural La Valireta i En Comú per Encamp, continuant amb la línia del Comú sortint, seguirà reivindicant actes com el concurs d’escultures de neu al Pas de la Casa.