La candidatura de Partit Socialdemòcrata+Independents considera que cal millorar la neteja dels carrers d’Escaldes-Engordany. El número dos de la llista, Aleix Mañosas, va assenyalar que, excepte Vivand, que “és on s’han centrat tots els esforços”, a les zones més allunyades del centre com són Fiter i Rossell, l’avinguda del Pessebre, De Gaulle o el passeig del Riu, per exemple, “la neteja ha estat a precari en els últims dos o tres anys”. Per això la formació aposta per emprendre mesures per trobar una solució a aquest problema, sobretot motivat per l’incivisme d’alguns propietaris d’animals domèstics. 

Això passa per insistir en la conscienciació dels amos de mascotes, un canvi que entén que requereix temps. La segona acció és sancionar les persones que no recullin els excrements, una mesura que ja s’ha adoptat però que no ha donat els seus fruits ja que són els agents de circulació els qui les han d’imposar i el cos està mancat d’efectius. “Si tens més atribucions i menys agents no podràs fer aquest seguiment”, va assenyalar Mañosas. Per tant l’única via per mantenir en bon estat la via pública és netejar més. “El passeig del Riu o l’indret al costat de les dependències de la duana són un niu d’excrements i pudor d’orina”, va remarcar el candidat a cònsol menor, que va afegir que també cal netejar més sovint els pipicans i estudiar posar-ne algun més. “Són petites accions que no requereixen una inversió elevada i que augmenten de forma considerable la qualitat del dia a dia dels ciutadans”, va destacar.

En relació a la falta de personal per oferir aquests serveis, Mañosas va indicar que el que és clar és que cal més agents de circulació. Quant al servei d’Higiene, el candidat va exposar que a hores d’ara es desconeix si cal ampliar o no la plantilla, però sí que s’hauran de convertir en fixes moltes places assumides per eventuals però que sempre estan cobertes. “No hem de fer places fixes i edictes a tort i a dret, però si una plaça sempre està coberta vol dir que ha de ser una plaça fixa”, va remarcar. 

Davant de tot plegat, el PS+I defensa la necessitat de fer un estudi sobre el dimensionament de la corporació per conèixer exactament quantes persones fan falta en cada departament. El candidat va posar en relleu que durant aquests darrers quatre anys des de l’oposició els socialdemòcrates han estat reclamant la realització de l’informe però “mai no s’ha cregut en estudis [des de DA]”.