Diari digital d'Andorra Bondia

El PS considera que el Govern i el grup demòcrata “han treballat poc” fins ara


Escrit per: 
Redacció

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que “les coses no han anat a millor amb aquest Govern dels millors”. Així ho va dir ahir el president de la formació, Víctor Naudi, en un dinar amb els mitjans de comunicació per fer balanç de la tasca realitzada els últims mesos per l’oposició.

Naudi va recordar algunes variables que demostrarien, segons la seva opinió, que durant el primer any que ha transcorregut de legislatura els problemes no han millorat: l’atur ha crescut un 55%, les entrades per la importació de mercaderies han baixat, igual que la venda de vehicles, les pernoctacions i el poder adquisitiu de les persones, mentre que les “contractacions a dit”, com la de Monitor Group, han augmentat. “De mesures de reactivació no n’han pres cap i la situació és la que és”, va dir Naudi.
El màxim responsable dels socialdemòcrates considera que hi ha hagut una “inacció del Govern”, tot i disposar d’una àmplia majoria parlamentària de 22 consellers, i a més “no busquen el diàleg, tot i que sempre prediquen el consens, i voldrien que tots combreguessin amb ells”. Contràriament, des de l’oposició, amb tan sols sis consellers, s’ha portat a terme una feina “considerable i responsable”, fins al punt que moltes de les iniciatives  tractades al Consell “han sortit del nostre grup”. Per Naudi, en definitiva, la majoria “ha legislat poc” i el Govern també “ha treballat poc”.  
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va manifestar que el balanç de la feina feta permet evidenciar que “no hem estat de braços plegats” i que “malgrat l’aritmètica parlamentària, nosaltres assumim responsablement el nostre paper”.
Bartumeu va anunciar que, igual que s’ha fet fins ara, es continuarà practicant “una oposició responsable i no amb queixes constants a tot”, com correspon a un partit que ha estat al Govern i que prepara l’alternança. Una prova d’aquesta manera de procedir serien, segons va dir, les iniciatives legislatives importants que ha impulsat durant l’últim any el grup parlamentari socialdemòcrata. “El partit ens dirà si vol que pressionem més o menys, però el grup considera que hem de continuar en aquesta línia”, va indicar Bartumeu. “Són 22, doncs que facin el favor de governar”, va afegir.
Els socialdemòcrates han presentat en l’últim any 50 preguntes, 7 proposicions de llei i propostes d’acord i 17 demandes d’informació.

Bartumeu defensa la implantació de l’IRPF

El president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar la demanda de la Cambra de Comerç, la CEA i l’EFA de replantejar la creació de l’IRPF. Bartumeu va ressaltar la falta de coherència que suposa que, d’una banda, s’estigui a favor de l’obertura econòmica i dels acords de doble imposició i, d’una altra, es vulgui replantejar l’IRPF. “Ens preocupa la pèrdua de sentit de la realitat que sembla que anima les tres entitats”, va dir Bartumeu, que va criticar també que la Cambra “s’estigui convertint en una patronal, cosa que no passa enlloc”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte