Diari digital d'Andorra Bondia
El PS critica el silenci de Martí que fomenta les sospites
El PS critica el silenci de Martí que fomenta les sospites

El PS critica el silenci de Martí que fomenta les sospites


Escrit per: 
Redacció

El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup mixt, Pere López, va assegurar ahir que el “silenci” del cap de Govern no fa res més que comportar que “els possibles dubtes sobre la seva actuació creixin”. I és que una setmana després de les manifestacions d’Higini Cierco davant la batlle instructora del cas BPA en què denunciava les coaccions i amenaces rebudes per part de comandaments policials espanyols amb relació al ‘cas Pujol’ i que l’executiu estaria al corrent d’aquestes ja que se’ls van notificar després de l’esclat del cas BPA, encara és l’hora que el cap de Govern, Antoni Martí, o qualsevol altre dels ministres coneixedors dels fets –Saboya ho va fer finalment ahir– es pronunciï. 
Precisament per aquesta setmana de silenci, i també pels divuit últims mesos on també des de l’executiu s’ha amagat aquesta informació, López va assegurar que des del Partit Socialdemòcrata “s’està dolgut amb el senyor Antoni Martí” ja que durant tot aquest període “hem parlat en moltes ocasions de l’afer BPA amb el Govern, hem treballat en la qüestió donant suport a la llei de mesures urgents i al llarg d’aquests divuit mesos no ha trobat el moment per parlar d’aquesta qüestió”.
En aquest sentit, el conseller general socialdemòcrata, que va recordar que ens trobem davant d’uns fets que “són molt greus” i que en cas que es confirmin podrien posar “el Govern en una situació límit”, va mostrar també la preocupació de la formació “pel que hagin pogut estar les converses entre el Govern espanyol del PP i el de DA” i que tot plegat pugui arribar a constituir una “ingerència en la sobirania d’Andorra”.
Per tot plegat, López, que va insistir que “l’ocultació d’informació per part d’Antoni Martí ens ha suposat una gran decepció”, va refermar la necessitat que des de l’executiu es donin explicacions sobre aquest afer i va assegurar que “no podem entendre que a hores d’ara el Govern no hagi dit res”, i va insistir que “Antoni Martí ha d’explicar moltes coses que no ha explicat”. 
Així mateix, el parlamentari del PS va destacar que l’executiu “s’hauria de pronunciar també sobre quina ha estat la seva relació amb el Govern del PP un cop s’ha fet pública aquesta informació”.
Malgrat l’exigència d’explicacions, López, que va recordar que la formació vol també que l’exlletrat dels germans Cierco compareixi davant la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera, va evitar pronunciar-se sobre futures accions del PS, en el sentit de demanar la dimissió de l’executiu com ja va avançar que faria Liberals d’Andorra en cas que es confirmin els fets denunciats per Higini Cierco, i va apostar per la “prudència” i per “esperar” a conèixer totes les explicacions. Unes explicacions, això sí, que “ja no es poden demorar més”.

PS
Pere López
silenci
Antoni Martí
Govern
BPA
amenaces
coaccions
Higini Cierco
afer BPA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte