Diari digital d'Andorra Bondia
Els vocals del comitè executiu del PS Joao de Melo i Marta Pujol.
Els vocals del comitè executiu del PS Joao de Melo i Marta Pujol.

El PS critica la gestió de la taxa dels gossos i reclama equipaments i formació


Escrit per: 
E. A. A. / FOTO: PS

El Partit Socialdemòcrata és crític amb la taxa de tinença de gossos i es vol assegurar que, en aquells comuns on té representació, els seus consellers vetllaran perquè aquesta es destini a millorar efectivament els equipaments destinats als animals. Equipaments que van més enllà dels famosos pipicans i que servirien perquè els gossos hi puguin córrer i jugar lliurement sense la necessitat d’anar lligats. Així ho han explicat en roda de premsa els vocals del comitè executiu del PS Marta Pujol i Joao de Melo. Pujol ha remarcat a més que la gestió de la taxa no s’està fent correctament en alguns comuns, on es cobra a persones que en realitat n’estan exemptes, i ha reivindicat més sensibilització per evitar actituds incíviques i fins i tot més formacions com les que el Govern ha posat en marxa per als propietaris de races considerades perilloses.

Els socialdemòcrates consideren que l’únic que aconsegueix la taxa de tinença de gossos és dissuadir algunes persones de tenir un animal de companyia. Així i tot, tenint en compte que la taxa (de 25 euros anuals) s’aplica ja a la majoria de comuns, reclamen que la seva recaptació reverteixi en equipaments que millorin el benestar dels animals. També critiquen que persones que estan exemptes de la taxa, primer hagin de pagar i després els toqui justificar l’exempció.

Pujol i De Melo lamenten que la taxa és “una mesura que castiga totes les persones que tenen gossos per les actituds incíviques d’uns quants”. Conscients, però, que aquestes actituds incíviques són una realitat, aposten per campanyes contínues de sensibilització. Així mateix, apunten que el Govern podria fer formacions (“voluntàries però que es veiessin com a necessàries”) per a tots els propietaris de gossos. D’aquesta manera, n’estan convençuts, millorarien les condicions en què es tenen els animals i, de retruc, no només se’n beneficiarien les famílies propietàries, sinó el conjunt de la societat.

PS
Partit Socialdemòcrata
Marta Pujol
Joao de Melo
taxa de tinença de gossos

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte