Diari digital d'Andorra Bondia
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, aquest dijous.
El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, aquest dijous.

El PS denuncia la “incapacitat” diplomàtica i Ubach es defensa


Escrit per: 
Mireia Suero Comellas / FOTO: Consell General/E.Comellas

Amb “molta preocupació” per les “conseqüències devastadores” que està tenint la confusió sobre la mobilitat amb Espanya en el teixit econòmic, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha denunciat aquest dijous la “incapacitat” en l’acció diplomàtica del Govern. El polític del PS ha retret a l’Executiu que en aquesta crisi oblidés que estem parlant d’una frontera internacional i que l’interlocutor en aquest afer era el govern espanyol.

Però també considera que el Govern no ha fet els passos diplomàtics que calia. Així ha observat que “la gravetat de la situació no es resol sense sortir de la frontera andorrana” i que la solució passa per una interlocució “al més alt nivell” per part del cap de Govern, una acció que “no es pot fer tancat al despatx o amb comunicacions a les xarxes socials criticant els veïns o les decisions que puguin prendre”. Per López, aquesta situació és fruit de la política dels governs demòcrates, que han menystingut les relacions internacionals, i la seva incapacitat per tenir interlocutors.

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, defensa, però, que el diàleg amb els països veïns ha estat constant i va atribuir els canvis continus en la mobilitat a la situació “excepcional” i “complexa” que es viu i que fa difícil d’anticipar les decisions que es prendran. Ubach ha explicat que, tot i el Reial decret de l’octubre que determinava com a autoritat competent en mobilitat les comunitats autònomes, el Govern va seguir estant en contacte amb les autoritats estatals.

La ministra també ha informat que el Govern està en contacte amb la Comissió Europea per no quedar fora del Certificat Verd Digital, conegut com a passaport sanitari. Així mateix s’han establert converses amb Espanya, França i Portugal i d’altres estats europeus per recollir aquest suport en la matèria. De fet, els pròxims dies hi haurà una reunió amb França sobre aquesta qüestió.

 

 

mobilitat
Espanya

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte