Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general del PS Susanna Vela.
La consellera general del PS Susanna Vela.

El PS denuncia la manca de transparència amb el registre de fundacions


Escrit per: 
Redacció/Foto: BonDia

El Partit Socialdemòcrata va denunciar ahir a través d’un comunicat “una nova manca de transparència i d’informació per part del Govern”. Concretament, en aquesta ocasió es tracta del registre de fundacions, que no és públic, tot i que, com va destacar la consellera general Susanna Vela, la Llei de fundacions “en el seu article 36 parla de la publicitat del registre i diu que és públic”. La parlamentària va recordar que des del Govern “no van habilitar la fórmula per la qual es fa una publicitat activa des de la pròpia pàgina web de registre de les fundacions del ministeri”, a la vegada que va lamentar que “en aquesta pàgina tampoc hi apareixen els partits polítics d’Andorra, quan fa uns mesos sí que estaven”.

Per tot plegat, la consellera ha presentat una demanda d’informació a Sindicatura perquè des de l’executiu se li faci arribar el llistat de les fundacions privades i les fundacions del sector públic que té el Govern, una informació que inclogui dades com ara el nom, la data de creació i, si és el cas, d’extinció, l’objecte fundacional, el domicili social, la dotació, el nom i els cognoms dels fundadors, si són persones físiques, i la raó o la denominació social, si són persones jurídiques, i en tots dos casos la nacionalitat.

D’altra banda, el també conseller general socialdemòcrata Carles Sánchez va presentar una bateria de preguntes en relació amb el transport públic. Concretament, Sánchez demana quins han estat els canvis en les rutes, les freqüències i els horaris de les línies nacionals atorgades en concessió en el període des de l’1 de setembre del 2020 fins a la data. En segon lloc, el conseller vol saber si en el període establert a la primera pregunta, han existit demandes de modificació dels termes econòmics i operatius de la concessió per part de les empreses concessionàries, i en cas afirmatiu, especificar-ne quines o la seva natura. 

Així mateix, el parlamentari, que pregunta també per la integració de les tarifes i pel nombre de viatgers que han utilitzat el transport des del primer de setembre passat fins ara, demana si s’han registrat incidències en el funcionament de l’aplicació Mou_T_B, quantes i de quina natura i si es preveu incorporar les línies comunals a l’aplicació.

PS
denuncia
manca
transparència
registre de fundacions

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte