El grup parlamentari socialdemòcrata ha demanat l’empara del síndic, Vicenç Mateu, perquè el Govern li entregui els informes pericials encarregats pel Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i el ministeri de Salut i Benestar en relació amb la mort d’un nadó a l’hospital. La sol·licitud ha estat cursada pel president del grup, David Rios, després que l’executiu no hagi respost a la demanda que va fer en el mateix sentit la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili en data 13 de març, tot i que el darrer dia del termini per fer-ho era el 5 de maig.
Els socialdemòcrates entenen, davant d’actituds d’aquesta mena del Govern, que hi ha un “constant menysteniment i falta de respecte” als consellers generals. “És sorprenent que el cap de Govern, que repeteix  sovint el respecte que té al Consell General, després a la pràctica el cert és que el menysté”, va manifestar Rios. El grup parlamentari socialdemòcrata considera, a més, en un comunicat fet públic ahir, que “l’actitud del Govern encara és més reprovable en tractar-se d’un cas especialment sensible”. Així, es recorda que a mitjan març el SAAS va donar per tancada la investigació interna per esbrinar les causes de la mort d’un nadó a l’hospital el 5 de març i el mateix dia la ministra de Salut i Benestar anunciava que la investigació encara no estava tancada. Davant d’aquestes “contradiccions i “la poca transparència” amb què informava el Govern, Gili va demanar els informes.
El grup parlamentari recorda que és la tercera vegada que el Govern actua de la mateixa manera i s’ha hagut de demanar l’empara del síndic. La consellera Mariona González també es va adreçar al síndic perquè se li entregui la documentació dels noms i cognoms dels assessors de l’administració, cosa que l’executiu tampoc ha fet, així que podria originar una nova demanda d’empara.
D’altra banda, Rios va mostrar la seva “indignació” perquè la proposició de llei de la regla d’or no s’hagi lliurat als consellers de l’oposició. “No és el primer cop que ho fan i que som els últims a assabentar-nos-en; és una mostra més del menysteniment de DA envers el Consell General”, va opinar.