El grup parlamentari socialdemòcrata va avançar ahir, a través d’un comunicat, que no comparteix la defensa que el síndic faci de la Llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal davant de la justícia.

El fet és que després que els funcionaris han presentat una demanda contra aquest text, la batlle ha donat al Consell General un termini que acaba demà per presentar les al·legacions que cregui escaients per defensar la llei.
Els socialdemòcrates indiquen que les al·legacions que el síndic formuli es derivaran de la seva missió institucional i política de fer prevaler les lleis adoptades per la majoria del parlament. Tot i així, remarquen que no poden compartir els arguments que pugui fer servir el síndic com tampoc podien compartir els arguments a favor del text (del qual van votar en contra). Al mateix temps recorden que el síndic va donar suport a la llei com a membre del grup demòcrata i exposen la discrepància del PS respecte a aquella defensa, ja que “esdevé una defensa institucional però subordinada al plantejament polític de la majoria parlamentària de DA”.
El grup socialdemòcrata recorda també la seva negativa a participar en la reunió de la comissió d’Interior amb els representants dels assalariats de l’administració, en tractar-se d’un “simulacre de concertació”, desvinculant-se així del resultat d’aquesta trobada. Així mateix, remarca que el PS ja va considerar que el text requeria ser aprovat per majoria qualificada.